kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'li Kenneth Cole, Park Bravo'yla Türkiye'ye geliyor

ESEN EVRAN
Bünyesinde Nine West, La Senza, Inglot, Anne Klein gibi markaları barındıran Park Bravo'nun patronu Özçoban, ABD'li moda markası Kenneth Cole'un Türkiye haklarını da aldı. İlk mağaza Nişantaşı'nda..
ABD'li ünlü markası Kenneth Cole, Türkiye'ye Park Bravo Group ile geliyor! 2007 sonunda düzenlenen Marka Konferansı'nda konuşmacı olmak üzere Türkiye'ye gelen Kenneth Cole Procuctions İcra Kurulu Başkanı Kenneth Cole, Çırağan Sarayı'nda görüştüğü Park Bravo'nun patronu Kamil Özçoban ile 10 gün önce el sıkıştı. Kenneth Cole markası, iki farklı formatta mağaza ile Türkiye'de faaliyet gösterecek. Erkek-kadın ayakkabı, çanta ve aksesuarlar 150 metrekare genişlikteki mağazalarda satılırken 250 metrekarelik mağazalarda erkek-kadın konfeksiyon ürünleri satışa sunulacak. Kamil Özçoban Kenneth Cole'un ilk mağazasını Mart ayında Nişantaşı'nda, ikincisini Ankara'da Kent Park Alışveriş Merkezi'nde, üçüncüyü de İstinye Park'ta açacak. 1990'larda İspanyol Zara'yı getirerek bütün hazır giyimcileri kızdıran Özçoban, "Bu kez birileri kızacak mı?" diye başladığımız sohbette, "Türkiye pazarı o günkünden çok farklı. Sektör yabancı markalara alıştı. Bu kez kimse kızmayacak" karşılığını verdi.

İLK MAĞAZA MARTTA
* Yeni marka getiriyorsunuz. Nasıl oldu anlaşma?
Marka Konferansı'na geldiğinde Kenneth Cole ile Çırağan Oteli'nde karşılıklı görüştük. Sonra yetkilileri geldi buraya, anlaşma yapıldı. Ben de hayırlı olsun öpücüğüne gittim 10 gün önce.

* Ne zaman açılıyor ilk Kenneth Cole mağazası?
Nişantaşı'nda ocakta inşaat başlıyor, martta da açılacak. İkincisi Ankara'da Kent Park alışveriş merkezinde... Anne Klein'ı da ayrı mağaza olarak açıyoruz. Kanyon'da Anne Klein ve Nine West açılıyor.

* 'İşler kötü' deniyor, yeni mağazalar açılıyor...
Beklentinin yüzde 30 altında iş yapıyor piyasa, işler iyi değil. Bayilikle bu iş götürülmez, batar. Bayiye verilen payla olmaz bu iş. Biz kendimiz ürettiğimiz için sorun yok. Perakende kârı da bizde, hiç bayilik vermiyoruz. Tüm operasyonu kendimiz yürütüyoruz. Onun getirdiği personel külfeti var. Ama Allah bana bin 400 kişiyi çalıştırmayı nasip etmiş, bundan büyük mutluluk yok. Burada gördüğünüz ürettiğimizin yüzde 50'si. Ama bu giderek dışarıda üretme lehine artacak. Bizim bir de Parks diye markamız var. Fiyatları Park Bravo'nun yüzde 30 altında. Outlet'lerde kullanıyorduk. O kadar sevildi ki diğer mağazalar istedi. Eşim de giymeye başladı. Şimdi onu bağımsız mağazalar haline getirmeye çalışıyoruz. Onun ürünlerinin tamamını dışarıda ürettireceğiz. Ama bizim bir prensibimiz var, "Çin'de Mısır'da olan Türkiye içinde de var". Elemanlarımıza diyorum ki 'Hadi yerinizden kalkın da Türkiye'de bulun bunları'. Dağınık bir sürü tesis var. Onların düzelmesini beklemeden aslanın ağzına elimizi sokup bağırsaklarını çıkarmalıyız.