kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Erdoğan ve beraberindeki 11 bakan GAP Kalkınma Projesini 27 Mayıs'ta Diyarbakır'da açıklamıştı.

Bölgesel kalkınma başladı bürokraside izinler kalktı

Hazal ATEŞ ANKARA
Ekren, aralarında banka genel müdürlerinin de bulunduğu ekonomi yönetimine, "Hepiniz yıllık izinlerinizi kullanmışsınızdır. GAP bitti, şimdi de KOP, DAP ve DOKAP gezileri başlıyor" diye seslendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bölgesel kalkınma başladı bürokraside izinler kalktı
Başbakan Tayyip Erdoğan, başta Konya Ovası Projesi (KOP) olmak üzere bölgesel kalkınma projelerinin yaşama geçirilmesi için başta valiler olmak üzere yerel yöneticilere çalışmaları hızlandırmaları talimatı verdi. Milletvekillerinden sonra ekonomi bürokratlarının yaz izni de rafa kalktı. Konya Ovası Projesi (KOP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) gezileri 4-5 Temmuz'da başlıyor Milletvekillerinin "biraz tatil yapsak" teklifi Başbakan Erdoğan'dan geri dönerken Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'den de ekonomi bürokratlarına izin çıkmadı. Kamu bankalarının genel müdürlerinin de aralarında bulunduğu ekonomi yönetimi ile bir araya gelen Ekren, yaz mesaisi için talimatı verdi ve ekledi; "Hepiniz yıllık izinlerinizi kullanmışsınızdır. GAP bitti, şimdi KOP, DAP ve DOKAP gezileri başlıyor."

İLK ZİYARET KONYA'YA
İlk ziyaret Konya ve Karaman'a yapılacak. Ardından da Erzurum, Van, Samsun, Elazığ, Van, Malatya ve Bingöl'e gidilecek. Bu gezilerin sonunda GAP'ta olduğu gibi bir eylem planı hazırlanmayacak. Bölgelerin ihtiyaçlarına göre öncelikli projelere destek sağlanacak. Bölgesel kalkınma ajanslarının kurulduğu iller tek tek dolaşılacak. Temmuz ayından sonra da "İstanbul finans merkezi" projesine yoğunlaşılacak. Devlet Bakanı Nazım Ekren, GAP gezilerinde olduğu gibi bu illere de Hazine, Maliye, DPT, Başbakanlık müsteşarları, BDDK, İMKB, SPK başkanları, kamu bankalarının genel müdürleri başta olma üzere ekonomi bürokratlarını da götürecek. Ekonomi yönetimi, bu illerde sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının sıkıntılarını dinleyecek. İstihdam yaratacak projelerin listesi çıkarılacak. Toplam 8 ilde yapılacak istihdam ve üretim ağırlıklı proje için bütçeden ödenek ayrılacak.

"KOP'U HIZLANDIRIN"
Başbakan Erdoğan da, Konya Ovası Projeleri'yle ilgili olarak başta valiler olmak üzere yerel yöneticilere çalışmaları hızlandırmaları talimatı verdi. Bölgesel Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Gelişme Projeleri'ne ilişkin genelgede, belirlenen öncelikli projelere, ilave imkanlarla genel yatırım düzeyi de korunarak, bütçeden yeterli ödenek tahsis edilecek ve ihtiyaç duyulması halinde yıl içinde yedek ödenekten ilave kaynak tahsisi kolaylaştırılacak.
Haberin fotoğrafları