kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Atak helikopterinde mutlu sona ulaşıldı
Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı için üretimi planlanan taktik-taarruz savaş helikopterleri (ATAK) projesinde sona gelindi. Toplam 90 adetlik savaş helikopteri üretiminde ana yükleniciliği görevini üstlenen Türk Havacılık Sanayi (TUSAŞ) ile İtalyan Agusta Westland arasındaki sözleşmenin yürürlüğe girmesi nedeni ile TUSAŞ'ta tören düzenlenecek. Yarın TUSAŞ'ın Ankara Akıncı'daki tesislerinde yapılacak törene Başbakan Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katılması bekleniyor. ATAK'ta Aselsan ve Agusta Westland alt yüklenici olarak üretim görevi üstlenecek.

'Esnafa sıfır faizli kredi vereceğiz'
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, esnaf ve sanatkârlara sıfır faizli ve 18-24 ay vadeli işletme kredisi kullandıracaklarını bu konudaki müjdenin önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu. Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği hizmet binasının açılışında konuşan Çağlayan, kredinin detayları konusunda bilgi vermedi ancak Türkiye'de yaratılan belirsizlik ortamından ilk tokadı esnafın yediğini söyledi. Merkez Bankası'nın faiz politikasını da eleştiren Çağlayan, geçen yıl bir çok ülke faiz indirimlerine gittiğini ancak Merkez Bankası'nın bu konuda gerekli adımı atmadığını söyledi.

'Merkez, faizi çaresiz kaldığı için artırdı'
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Merkez Bankası'nın (MB) faizleri artırmasıyla ilgili olarak, "MB'nin faiz artırmasını, çaresiz kalındığı için yapılan bir işlem olarak görüyorum'' dedi. Tüzmen Mersin'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Uzun hatta orta vadede enflasyonu yukarıya çekebilecek etki yaratıyor. Piyasada cari açığın finansmanının yüksek faizle sağlanabileceği düşünülüyor. Tabi bu bir yoğurt yiyiş şekli. YTL'nin aşırı değerlenmesi ile enflasyonun aşağı çekilmesi yöntemi son dönemlerde bizi haklı çıkarttı. Faizin de aynı sonucu vereceğini düşünüyorum.''
AA

Afşin-Elbistan ihalesi için tahkim şartı
Afşin-Elbistan C ve D termik santrallerinin kömür tahsisli olarak kurulması için açılan ihalede 24 şirket şartname alırken garanti talepleri nedeniyle ilk ihalenin iptaline neden olan şirketlerin bu ihale için de yeni taleplerde bulunduğu bildirildi. Şirketlerin, elektrikte alım garantisi verilen ödemenin tahkime dahil edilmesini istediği, ancak ret yanıtı aldığı öğrenildi. Enerji Bakanlığı yetkilileri ihalede az da olsa teklifin gelmesini beklediklerini, buna karşın ihale yine iptalle sonuçlanırsa kredi karşılığı özel sektöre yaptırma yöntemiyle santralleri bizzat kurduracaklarını söylediler.
ANKA