kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Havuz, yüzme bilmeyen kardeşlere mezar oldu

Mustafa TERZİOĞLU SABAH
Yüzme bilmeyen 10 yaşındaki ağabeyinin havuza düştüğünü gören Enes bağırarak yardım istedi. Yardıma gelenler 2 kardeşin cansız bedenini buldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Havuz, yüzme bilmeyen kardeşlere mezar oldu
Balıkesir'in Edremit ilçesinde anne ve babaları tatil sitesinde çalışan çocuklardan yüzme bilmeyen ağabey, sabah kimsenin olmadığı saatlerde yetişkinlerin havuzuna düşünce, yardımına koşan kardeşiyle birlikte boğularak öldü. Üzücü olay önceki gün saat 09.30 sıralarında Güre beldesindeki Yağcılar Tatil Sitesi'nde meydana geldi. Karagözoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Adem (10) ile aynı okulun birinci sınıf öğrencisi kardeşi Enes Çetinkaya (7), sitenin çocuk havuzunda oynamaya başladı. Ağabey Adem, bir süre sonra 1 metre 70 santim derinliğindeki yetişkin havuzunun kenarına gitti. Yüzme bilmeyen Adem bir anda dengesini kaybederek suya düştü.

SİTE SAKİNLERİ YETİŞEMEDİ
Ağabeyinin çırpındığını gören Enes çığlık atarak yardım istedi. Bu sırada balkonda oturan site sakinlerinden biri de olayı gördü ve bağırarak yardım istedi. Ancak site sakinleri yardıma koştuklarında iki çocuğun da suyun üzerinde hareketsiz olduğunu gördü. Ağabey- kardeşin cenazeleri dün İbrahimce Camisi'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edremit Belediyesi Kabristanı'nda toprağa verildi. Camideki törende baba Zafer Çetinkaya sürekli ağlarken, anne Hacer Çetinkaya yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.