kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İran'ı vurmak için son prova

New York Times, İsrail'in geçen ay Akdeniz'de 100'den fazla savaş uçağıyla İran'ın nükleer tesislerini vurmak için son hazırlığı yaptığını yazdı..
ABD Başkanı George W. Bush'un başkanlık koltuğunu bırakmasına 4 ay kala çıktığı Avrupa turunda görüştüğü her lidere İran konusunda telkinde bulunması "Gitmeden İran'ı vuracak mı" söylentilerine neden olmuştu. New York Times gazetesine konuşan ABD'li yetkililer İsrail'in geçtiğimiz ay başında 100'den fazla F-16 ve F-15 uçaklarıyla ordusunu İran'ı vurmak için hazırladığını öne sürdü. İsrail'in Akdeniz'in doğusunda ve Yunanistan üzerinde geniş çaplı bir alanda yaptığı bu tatbikatların hiç olmadığı kadar geniş kapsamlı gerçekleştiği belirtilirken nükleer tesislere olası bir operasyonun bir ay içinde gerçekleşebileceği iddia edildi. Pilot kurtarma senaryolarına dahi çalışılmasının önemli bir işaret olabileceği söylenirken "İsrail ile İran'ın Natanz nükleer tesisi arasındaki 1500 kilometrelik mesafeye eşdeğer uzaklıkta uçuş yaptığına" dikkat çekildi.

İRAN: PİŞMAN EDERİZ
ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili "Bunu yapmak zorunda kaldıkları an olursa İsrail artık operasyona hazır" dedi. Gazeteye konuşan Pentagon yetkilileri de İsrail'in Türkiye'de sık sık askeri tatbikat yaptığına dikkat çekmesi de akıllara her yıl Konya'da yabancı güçlerin de katılımıyla yapılan Anadolu Kartalı tatbikatını getirdi. İsrail Ordusu'dan 'savaş hazırlığını yalanlayan ya da doğrulayan bir açıklama gelmedi. İsrail hükümet sözcüsü 'Yorum yok' dedi. Ancak bu iddialar İran'da yankısını çabuk buldu. Cuma hutbesinde konuşan İranlı din adamı Ahmet Hatemi "Bize karşı düşmanca planlar yapanlar suratlarına korkunç bir darbe alacaklar. İsrail ve ABD saldırırsa pişman ederiz" dedi.
Haberin fotoğrafları