kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trafik kâbusuna devam

Hasan ERŞAN SABAH
Viyadükler ve FSM Köprüsü'ndeki güçlendirme çalışmaları ile metrobüs hattı yapımı nedeniyle bu yaz trafikte geçirilecek zor saatler bizi bekliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Trafik kâbusuna devam
Okulların tatile girmesine rağmen İstanbul'da trafik kâbusu bitmek bilmiyor. Yol yapım, köprü ve viyadük güçlendirme çalışmalarının yaz döneminde yoğunlaştırılması nedeniyle kentte karmaşa sürecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yaptığı açıklamada Topkapı-Zincirlikuyu arasındaki metrobüs çalışması ile Ulaştırma Bakanlığı'nın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) yenileme ve viyadük güçlendirme çalışmalarının yaz döneminde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Ulaştırma Bakanlığı'nın yazın FSM Köprüsü'nde üst düzey yenileme çalışması yapacağını bildiren Topbaş, "Depreme karşı zorunlu yapılması gereken viyadük güçlendirmelerinin vakit kaybetmeden bitirilmesi lazım. Bu da İstanbul trafiğinde sıkıntı yaratır. Daha dikkatli araç kullanacağız. Yaz aylarında İstanbul'dan ayrılanlar ve okulların tatil olması nedeniyle trafik biraz rahatlıyor. Bu yüzden bu tarz çalışmaların yazın bitirilmesini hedefliyoruz" dedi.

METROBÜS OKULLARA YETİŞECEK
Avcılar -Topkapı arasında kullanılan metrobüs sisteminin Zincirlikuyu'ya uzatılması için çalışmaların 24 saat esasına göre sürdüğünü kaydeden Topbaş, yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan metrobüs hattını Zincirlikuyu'ya ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Öte yandan Topkapı- Mecidiyeköy arasındaki metrobüs çalışmalarının bugün ve yarın yoğunlaştırılacağı belirtirken, alternatif yolların kullanılması önerildi.