kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İmza törenine, Bakan Çelik'in yanı sıra Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Toplum Gönüllüleri Vakfı Başkanı İbrahim Betil, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, MEB Müsteşarı Yaşar Özgül katıldı.

100 bin öğretmen yeniden eğitilecek

Öğretmenlerin gelişimini desteklemek amacıyla oluşturulan "Öğretmenin Sınırı Yok" projesine 15 milyon YTL kaynak ayrıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
100 bin öğretmen yeniden eğitilecek
Öğretmenlerin gelişimini desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Garanti Bankası tarafından oluşturulan "Öğretmenin Sınırı Yok" projesi için dün start verildi. 15 milyon YTL kaynak ayrılan proje kapsamında 100 bin öğretmene eğitim verilecek ve "Öğretmen Akademisi Vakfı" kurulacak.

3 MİLYON KADINA OKUMA-YAZMA
İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık olarak Türkiye'de eğitimin özü ve müfredatıyla ilgili önemli adımlar attıklarını söyledi. Çelik, "Yapılandırıcı, öğrenciyi sormaya, sorgulamaya sevk eden bu yeni sistemi bütün Türkiye'deki tüm okullarımıza yerleştirmek, müfredatın doğru algılanmasını sağlamak çok önemlidir'' ifadesini kullandı. Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun eski müfredata dayalı yükseköğretim kurumlarında yetiştirildiğini, daha sonra okullara tayin edildiklerini anlatan Çelik, hayat boyu öğrenmenin önemine de dikkat çekti. Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde İstanbul'da başlatılan "Ana Kız Okuldayız'' projesiyle de 4 yıl içerisinde 3 milyon kadına okuma yazma öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.