kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milli Eğitim Komisyonu üyeleri Sağlam'ı Toptan'a şikayet etti

Yeni Haber
Milli Eğitim Komisyonu'nda, dün Komisyon Başkanı Mehmet Sağlam'ın, AKP'li Sami Güçlü'ye yönelik sözleri nedeniyle yaşanan tartışmaların ardından komisyon üyeleri, Sağlam'ı Meclis Başkanı Köksal Toptan'a şikayet ettiler. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin gönderdiği yazıya komisyonun CHP'li üyelerinin yanı sıra MHP Milletvekilleri Akif Akkuş, Beytullah Asil ve Ahmet Duran Bulut da imza verdiler. Muhalefet milletvekilleri, Toptan'dan Mehmet Sağlam'ı uyarmasını istediler.

Milli Eğitim Komisyonu'nda dün Komisyon Başkanı Mehmet Sağlam'ın AKP Konya Milletvekili ve eski Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün, Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili görüşülen kanun teklifine muhalefet etmesine tepki göstermesi nedeniyle yaşanan kavga, Meclis Başkanı Köksal Toptan'a taşındı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce tarafından gönderilen ve CHP'den İstanbul Milletvekilleri Fatma Nur Serter, Necla Arat ile Sinop Milletvekili Engin Altay'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un da imzasını taşıyan yazıda, Komisyon Başkanı Sağlam'ın uygulamaları nedeniyle uyarılması istendi. Toptan'a gönderilen yazıda, Komisyon Başkanı Mehmet Sağlam, dün yapılan komisyon toplantısında hükümet temsilciliğine soyunmakla ve tarafsızlığını yitirmekle eleştirildi.

Yazıda şöyle denildi:

"Komisyon toplantısında alt komisyon kurulması yönünde önerge veren iktidar partisi milletvekillerine "siz hükümetin önerisini desteklemiyor musunuz' diyerek onları azarlamış, Alt Komisyon üyelerinin tespiti esnasında "CHP'den Muharrem İnce, MHP'den Beytullah Asil, AKP'yi kastederek bizim partiden kim' demiş ve bizim taraflı davranıyorsunuz eleştirilerimize karşı yüksek sesle "benim bir partim var, ben AKP'liyim' demiştir. Geçtiğimiz aylarda yapılan bir komisyon toplantısında TBMM İçtüzüğü'nde bu yönde bir yetkisi bulunmamasına rağmen komisyon üyesi bir milletvekili arkadaşımızı komisyon toplantısından atmakla tehdit etmiştir. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam komisyondaki agresif tavırları, taraflı tutumu, TBMM İçtüzüğü'ne aykırı davranışları ile komisyon toplantılarını sabote etmekte, komisyon toplantılarında huzursuzluk yaratmaktadır. TBMM Başkanı olarak komisyonları denetlemek sizin görevleriniz arasındadır. Komisyon üyesi milletvekilleri olarak Komisyon Başkanı Sayın Mehmet Sağlam'ı uyarmanız konusunda sizi göreve davet ediyoruz."

(ANKA)