kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İsmet İnönü" kavgası Meclis Başkanı Köksal Toptan'a taşındı

Yeni Haber
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis Genel Kurulu'nda kavgaya yol açan "İsmet İnönü" tartışmasını Meclis Başkanı Köksal Toptan'a taşıdı. İnce, "İsmet İnönü millet düşmanı" diyen ve CHP'liler içinse bir vatandaşa gönderdiği e-postada "şerefsizler" ifadesini kullanan gazeteci Tamer Korkmaz'ı Meclis Başkanı Köksal Toptan'a şikayet etti.

İnce gönderdiği mektupta, "TBMM Başkanı olarak, TBMM üyelerine hakaret eden kişinin TRT'de program yapmasının engellenmesi için gerekli girişimlerde bulunacağınıza inanıyorum. TBMM üyelerine hakaret eden birisinin devlet televizyonunda her hafta program yapmasına TBMM Başkanı olarak sizin sessiz kalmayacağınızı düşünüyorum" dedi. İnce, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a gönderdiği mektupta da "İsmet Paşa'ya, İsmet İnönü'nün söylediği sözlerin başını ve sonunu yazmadan, gerçekleri çarpıtıp halkı kandırarak "millet düşmanı', bize "şerefsiz' diyen bir gazeteciye TRT'de program yaptırılması kabul edilemez. "dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Meclis Genel Kurulu'nda dile getirdiği TRT'de Ezberbozan programını yapan gazeteci Tamer Korkmaz'ın, gazetedeki köşesinde İsmet İnönü için "millet düşmanı" dediğine yönelik sözleriyle başlayan kavga giderek tırmanıyor. İsmet İnönü kavgasının ardından, Korkmaz'ın bir vatandaşa gönderdiği e-postada CHP'liler için "şerefsizler" ifadesini kullanmasının ardından CHP'li İnce, Meclis Başkanı Köksal Toptan'a bir mektup göndererek Korkmaz'ı şikayet etti.. İnce, Toptan'a gönderdiği mektupta, İsmet İnönü kavgasını hatırlatarak "İstanbul'da yaşayan ve benimle hiçbir ilişkisi olmayan bir vatandaşımız da, Tamer Korkmaz'ın İsmet Paşa'ya "millet düşmanı' demesine yolladığı bir e-posta ile hakaret içermeyen ifadelerle tepki göstermiş, bunun üzerine Tamer Korkmaz bu vatandaşımıza yolladığı e-postada "bana iftira eden CHP'li vekiller şerefsizdir' ifadesini kullanmıştır. Halkın parası ile finanse edilen ve Anayasamıza göre tarafsız yayın yapması gereken TRT'de halkın oyuyla seçilmiş milletvekillerine "şerefsiz' diyen birisinin program yapması kabul edilemez. TBMM Başkanı olarak, TBMM üyelerine hakaret eden kişinin TRT'de program yapmasının engellenmesi için gerekli girişimlerde bulunacağınıza inanıyorum. TBMM üyelerine hakaret eden birisinin devlet televizyonunda her hafta program yapmasına TBMM Başkanı olarak sizin sessiz kalmayacağınızı düşünüyorum. "dedi.

İnce'nin gazeteci Korkmaz'la ilgili girişimi Toptan'la da sınırlı kalmadı. İnce, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a gönderdiği mektupta da, "İsmet Paşa'ya, İsmet İnönü'nün söylediği sözlerin başını ve sonunu yazmadan, gerçekleri çarpıtıp halkı kandırarak "millet düşmanı', bize "şerefsiz' diyen bir gazeteciye TRT'de program yaptırılması kabul edilemez. Halktan toplanan paralarla finanse edilen TRT'de bu milletin birliği, bütünlüğü, bağımsızlığı için mücadele etmiş İsmet Paşa'ya "millet düşmanı", halkın seçtiği milletvekillerine "şerefsiz" diyen bir gazetecinin TRT'de program yapmasını sizin takdirlerinize bırakıyorum. AKP milletvekillerine aynı sözlerle hakaret eden bir gazeteciye de TRT'de program yaptırılmasına da karşı çıkacağımı bilmenizi isterim" dedi.

(ANKA)