kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Akkaya'ya ''Hakaret'' davası

Yeni Haber
Şarkıcı Yeşim Salkım'ın, bir basın toplantısında manken Deniz Akkaya'ya ''hakaret ettiği'' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Sarıyer 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bir önceki celsede zorla duruşmaya getirilmesi kararlaştırılan tutuksuz sanık Yeşim Salkım ile taraf avukatları katıldı.

İfade veren Salkım, savcılıktaki ifadesini tekrar ettiğini ve hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, açıklamalarında Deniz Akkaya'nın adını anmadığını söyledi.
* AKKAYA'NIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

* YEŞİM SALKIM'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Salkım, Akkaya'nın, gazetede yayımlanan sözlerinde kendisine karşı hakaret içerikli sözler söylemesine rağmen şikayetçi olmadığını öne sürdü.

Yeşim Salkım'ın avukatı da ''Devede de boy var ama eşek çekiyor'' sözünün bir deyim olduğunu belirterek, suç kastı taşımadığını iddia etti.

SAVCI: GÖRÜNTÜLER DURUŞMA SALONUNDA İZLENSİN

Görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Zeki Kaner, söz konusu yayınlarda Deniz Akkaya'nın isminin anılıp anılmadığının belirlenebilmesi amacıyla, olayla ilgili görüntü kayıtlarının tüm tarafların katılımıyla duruşma salonunda izlenmesini istedi.

Savcı Kaner, davaya konu sözlerin kime söylendiğinin belirlenebilmesi için ayrıca program sunucusu ve röportajı yapan görevlinin de ''tanık'' olarak mahkemeye çağrılmasını talep etti.

Hakim, Akkaya'nın avukatının delilleri ile bilirkişi raporuna ilişkin diyeceklerini mahkemeye sunmasının ardından, görüntü kaydının, ''gerektiğinde bilirkişinin de hazır bulunduğu sırada ve duruşma günü dışındaki bir gün izlenerek bu konuda rapor alınmasının sonraki celse düşünülmesine'' karar vererek, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Deniz Akkaya'nın, avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği şikayet dilekçesinde, 1 Ekim 2006 tarihindeki bir basın toplantısında ve devamı günlerde, o dönemde evli olan İlker İnanoğlu ile şarkıcı Yeşim Salkım'ın, mankenler Güzide Duran ve Deniz Akkaya hakkında hakaret içeren sözler sarf ettikleri öne sürülüyor.

İnanoğlu'nun, bir basın toplantısında söylediği ''Güzide ve Deniz, Yeşim'in tırnağı bile olamaz'' şeklindeki sözleri ve diğer konuşmaları ile Akkaya'ya hakaret ettiği belirtilen dilekçede, yanındaki Yeşim Salkım'ın da bu sözleri tasdik ettiği belirtiliyor.Salkım'ın, ''basın yoluyla hakaret'' ve ''iftira'' suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davanın dosyası, ''görevsizlik kararı'' ile Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

AA