kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Araçtan fırlayıp ölen Ayten Topuz Ordu’da toprağa verilecek. Sündüz Kocabalta’nın ailesi acı haberi Samsun’da aldı.

Mezuniyet eğlencesi dönüşünde feci kaza

Tekirdağ Üniversitesi'ni bitiren öğrenciler İstanbul'da mezuniyeti kutladı. Dönüşte 9 kişinin bindiği otomobil aşırı hızdan takla attı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mezuniyet eğlencesi dönüşünde feci kaza
Üniversiteli gençlerin teknede düzenledikleri mezuniyet balosu, dönüş yolunda kana bulandı. Balo bitiminde Çerkezköy'deki yurda dönmek isteyen 9 üniversitelinin bindiği otomobil, Hadımköy'de kontrolden çıkıp takla atınca 2 genç kız hayatını kaybetti. Kazada 7 genç ise yaralandı. Acı kaza dün gece 02.30 sıralarında İstanbul- Edirne Otoyolu Hadımköy Gişeler Sapağı'nda yaşandı: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksek Okulu'nu bu yıl bitiren öğrenciler pazar günü okulda düzenlenen törenle mezuniyet belgesi aldı. Pazartesi günü okul yöneticilerinin de katılımıyla Saray ilçesindeki bir restoranda mezuniyet kutlaması yapan öğrencilerden bir grup, önceki akşam da Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nu bitiren arkadaşlarıyla NİS adlı bir teknede balo düzenledi. Okullarından servisleriyle Beşiktaş Ortaköy'e gelen 23 kişilik grup, buradan saat 21.00'de tekneye binerek İstanbul Boğazı'na açıldı. Mezun olmanın sevincini yaşayan üniversiteliler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

9 KİŞİ AYNI OTOMOBİLE BİNDİ
Saat 01.30 sıralarında son bulan partinin ardından tekrar Ortaköy'e yanaşan tekneden inen grup geri dönmek üzere yola çıktı. Bazıları geldikleri servislerle Çerkezköy'deki okullarına ait yurda dönmek için yola çıkarken 8 arkadaş, Cihan Ünal'ın kullandığı 34 VH 4643 plakalı otomobile adeta balık istifi gibi binerek eğlenceye devam etmek için Taksim'e gitti. Yaklaşık bir saat burada eğlenen arkadaşlar, daha sonra yine aynı şekilde Çerkezköy'e doğru yola çıktı.

HIZ FACİA GETİRDİ
Ancak 20 yaşındaki Ünal'ın kullandığı otomobil Hadımköy gişelere gelirken aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Önce yol kenarındaki yeşil alana giren, ardından bariyerlere çarpan otomobil art arda takla attı. Muhasebe ve ticaret bölümünden mezun olan öğrencilerden her ikisi de 20 yaşında olan Ayten Topuz ve Sündüz Kocabalta camdan fırlayarak yola düştü. Otomobil ise yaklaşık 150 metre ileride durabildi. Feci şekilde asfalta çakılan kızlardan Topuz olay yerinde can verdi. Kocabalta ise ağır yaralı olarak Dr. Sadi Konuk Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Sürücü Cihan Ünal (20) ile Nurcan Aktaş (23), Emre Kılıç (19), Merve Meriç (19), Ünal Demir (20), Hilal Kaba (21) ile ismi belirlenemeyen bir kişi ise kazayı hafif yaralı olarak atlattı. Şoka giren gençler, arkadaşlarının cesedinin başında sinir krizleri geçirdi.
Haberin fotoğrafları