kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gökhan Demirkol

Yargıtay tecavüz cezasını az buldu

Adli Tıp, Gamze Özçelik'in tecavüz nedeniyle beden ve ruh sağlığında kalıcı etki oluştuğuna karar verirse, Gökhan Demirkol 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası alacak..
Yargıtay, oyuncu ve sunucu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'un davasını oybirliğiyle bozdu. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, cep telefonuyla çekilen tecavüz görüntülerinin medyada yer almasının ardından Özçelik'in beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alındıktan sonra yeni bir hükme varılmasını istedi. Ruhsal bozulmaya, tecavüz olayının basın ve yayın yoluyla duyurulmasının etki edip etmediğinin de araştırılması gerektiği vurgulandı. Eğer Özçelik'in "beden ve ruh sağlığının bozulduğu" yönünde bir rapor çıkarsa Demirkol 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılacak.

EMSAL OLACAK
Yargıtay böylece emsal sayılacak bir karara imza attı. Artık tecavüze kalkışanların ve kişinin onayı olmaksızın görüntüleri internet ortamında dağıtılanların on yıldan az olmamak üzere yargılanmaları gerekecek.