kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'İŞ YAPAMIYORUM' Peyman Gül kazadan sonra evi ve çocuklarıyla eskisi gibi ilgilenemediği için manevi tazminat talep etti.

Konserve salça bomba gibi parmak kopardı

Ali EYCE SABAH
Marketten aldığı salçayı açmak isterken patlayan kutu kapağı, Peyman Gül'ün parmağını kopardı. İki çocuk annesi Gül, üretici firma hakkında 50 bin YTL'lik tazminat davası açtı..
İzmir'de eşiyle birlikte apartman görevlisi olarak çalışan Peyman Gül, geçtiğimiz ay yakın bir marketten aldığı konserve salçayı açmak istedi. Ancak bu sırada patlayan metal kutunun kapağı sol elinin başparmağını kopardı. Hemen hastaneye giden talihsiz kadının parmağı burada gerçekleştirilen bir operasyonla yerine dikildi. Doktorlar, genç kadının dikilen parmağının tam anlamıyla iyileşme ihtimalinin yüzde 15 olduğunu söyledi. İki çocuk annesi Peyman Gül, apartmanlarında oturan avukat Canan Ergez aracılığıyla, konserveyi üreten firmaya karşı hukuk mücadelesi başlattı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, mutfağındaki konservenin bir bomba gibi patladığını belirten Gül, üretici firma yetkililerinin görevi ihmal nedeniyle yargılanıp, cezalandırılmalarını istedi.

'DAVA AÇ, ÖDEYELİM'
Asliye Hukuk Mahkemesi'ne de başvuran Gül, parmağı koptuğu için 3 gün hastanede yattığını, evi ve çocuklarıyla eskisi gibi ilgilenemediğini, çocuklarını teyzelerinin yanına göndermek zorunda kaldığını anlattı ve 50 bin YTL manevi tazminat talebinde bulundu. Üretici firma yetkililerinin kendisini arayarak, zararı karşılamaya hazır olduklarını ancak dava açmadan ödeme yapamadıklarını söylediğini belirten Gül, bu nedenle tazminat davası açtığını belirtti.