kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çiçek: Davanın uzamasını istemiyoruz

ANKA
Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AKP hakkında açılan kapatma davasının uzamasını istemediklerini belirtti ve esasa ilişkin savunmayı bugün Anayasa Mahkemesine verildiğini hatırlattı. Çiçek, "Biz davanın uzamasını istemiyoruz. Geçen sürenin maliyet olarak hesabını yapmak zordur. İlk defa tek başına iktidardaki partiye kapatma davası açıldı. Biz ek süre de istemedik. Süreyi ekonomik kullanarak belirsizliğin ortadan kalkmasını istiyoruz" dedi.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kurul gündemine ilişkin bilgi verdi. Bakanlar Kurulu'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 2010 İstanbul Kültür Başkenti Projesine ilişkin bilgi verdiğini söyleyen Çiçek, İstanbul'daki tarihi yapıların gözden geçirileceğini kaydetti. Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda genel gidişatla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.

GAP'IN BİTİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

GAP'la ilgili olarak Bakanlar Kurulu'nun daha önce bir toplantı yaptığını hatırlatan Bakan Çiçek, bugün ayrıca GAP konusunu değerlendirmediklerini söyledi. Hükümet'in GAP'la ilgili gerekli talimatları ve direktifleri yetkili kurum ve kuruluşlara verdiğini belirten Çiçek, GAP'ı önemsediklerini bildirdi. GAP'ın çok değişik nedenlerden dolayı yapımının geciktiğini ifade eden Çiçek, Hükümet olarak GAP için gerekli kaynakları temin ettiklerini ve GAP'ın tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

BELİRSİZLİĞİN KALKMASINI İSTİYORUZ

Cemil Çiçek'e AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili sorular da yöneltildi. AKP'nin esasa ilişkin savunmasını bugün Anayasa Mahkemesi'ne verdiğini hatırlatan Çiçek, bundan sonraki süreçte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın savunmaya ilişkin görüşlerini sözlü olarak yapacağını belirtti. Savunmaya ilişkin sürenin 29 Haziran'da sona ereceğini hatırlatan Çiçek, parti olarak davanın uzamasını istemediklerini kaydetti. Çiçek, "Biz davanın uzamasını istemiyoruz. Geçen sürenin maliyet olarak hesabını yapmak zordur. İlk kez tek başına iktidarda olan bir partiye kapatma davası açıldı. Biz ek süre de istemedik. Süreyi ekonomik kullanarak belirsizliğin ortadan kalkmasını istiyoruz" dedi.

MECLİS ÖNCEKİ YILLARDA DA ÇALIŞTI

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, TBMM'nin çalıştırılmasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Meclis'in çalışması konusunun kapatma davasıyla ilgili olmadığını ifade eden Çiçek, Meclis'in daha önceki yıllarda da yazın çalıştığını hatırlattı. Çiçek, gündemde önemli konular olduğunu belirten Çiçek, "Yapacağımız çok daha iş var" diye konuştu.

BAŞBAKAN'DAN TERİM'E TELEFON


Cemil Çiçek, Türk Milli takımının Çek Cumhuriyeti'ni yenerek Euro 2008'te çeyrek finale yükselmesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Teknik Direktör Fatih Terim ve futbolcu Nihat Kahveci'yi telefonla arayarak kutladığını söyledi. Erdoğan'ın, Türkiye'nin bundan sonraki maçlarına gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Çiçek, "İmkan varsa gitmesini arzu ederim" karşılığını verdi.