kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DP'de Tansu Çiller istifası

Yeni Haber
Partinin başında Tansu Çiller'i görmek isteyen Demokrat Parti (DP) Kayseri il ve ilçe teşkilatı üyeleri, Genel Başkan Süleyman Soylu idaresi altında görev yapamayacaklarını belirterek istifa etti.

DP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mustafa Eraslan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, DP İdare Kurulu Üyeliği, merkez karar kurulu üyeliği, il başkanlığı ile teşkilatı, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği, ilçe başkanlığı ile teşkilatları, belde başkanlığı ve teşkilatlarının görevlerinden toplu olarak istifa ettiğini duyurdu.

Genel Başkan Süleyman Soylu ile görüştüklerini ve partinin başına Tansu Çiller'in gelmesini istediklerini aktaran Eraslan, "Parti üyelerinden oluşan bir grup heyetle Tansu Çiller'i ziyaret ederek kendisine genel başkanlık teklif ettik. Ancak kendisi şu an için erken olduğunu belirterek teklifimizi geri çevirdi. Bu gelişmenin ardından mevcut Genel Başkan Süleyman Soylu ile çalışmak istemeyen arkadaşlar olarak partideki görevlerimizden toplu olarak istifa etme kararı aldık" diye konuştu.

Parti içerisinde verdikleri siyasi mücadelede 'kol kırılır yen içinde kalır' anlayışıyla hareket ettiklerine dikkat çeken Eraslan, gelinen noktada yapılan işleri değerlendirdiklerini söyledi. Millete heyecan verecek yeni bir atılım gerçekleştirme konusunda partinin en üst noktasıyla farklı anlayış içerisinde olduklarını kaydeden Eraslan, bundan dolayı görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Her zaman siyasetin içerisinde olacaklarını bildiren Eraslan, milletin yararına olabilecek bir konuda şuanda muhalefet oldukları partilerle işbirliği yapabileceklerini söyledi.

CİHAN