kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İzmir'e giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşine dört bakan eşlik etti. Başbakan Erdoğan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, eğitime katkı sağlayan hayırseverlerle birlikte düzenlediği organizasyona katıldı.

'ÖSS bir garabettir mutlaka kaldırılmalı'

Nihal AŞKIN - Devrim İNCE İZMİR-SABAH
İzmir'de konuşan Başbakan Erdoğan, fen lisesi ve Anadolu lisesinden mezun olanların bile hazırlık kursuna gittiğini, bunun "garabet'' olduğunu söyledi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi dün İzmir'e geldi. Fen ve Anadolu liselerinden mezun olanların bile üniversite hazırlık kursuna gittiğini belirten Erdoğan, bunun bir "garabet" olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da eşlik etti. Başbakan, Adnan Menderes Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından karşılandı. Başbakan, daha sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, eğitime katkı sağlayan hayırseverlerle birlikte düzenlediği Hilton Oteli'ndeki yemeğine katıldı.

"EĞİTİM İHMAL EDİLDİ"
Erdoğan buradaki konuşmasında, "Şu ana kadar yapılan 120 bin dersliğin 35 bininin hayırseverlerce yaptırıldığını" açıkladı. Türkiye'nin dört bir yanında okullarda bilişim teknolojisi sınıflarının oluşturulduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Dün ÖSS imtihanı yapıldı. Bütün yavrularımıza başarılar diliyorum. Çok açık, net söylüyorum, öğrenciler, üniversite hazırlık kurslarına niçin gider? Bunu kaldırmaya kalktığınız zaman acaba hangi bariyerlerle karşı karşıya kalacaksınız? Okullarımız yok mu? Var. Bakıyorsunuz en güçlü liseden, fen lisesinden, Anadolu lisesinden mezun oluyor, o bile hazırlık kursuna gidiyor, bu bir garabet.'' Türkiye'de eğitimin yıllarca ihmal edildiğini kaydeden Erdoğan, gerek milli bütçede, gerek kadro tahsisinde ihmale uğrayan en önemli bakanlığın Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan daha sonra, İzmir Çevre Yolu Kuzey dalının Karşıyaka Kavşağı-Çiğli Otoyolu ile Aliağa Gaz Türbinleri ve Kombine Çevrim Santrallerinin Çiğli Kavşağı'ndaki toplu açılış törenine katılarak konuşma yaptı. Başbakan, eşi ve yedi bakan dün akşam 20.45'te Ankara'ya hareket etti.
Haberin fotoğrafları