kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP, Avrupa'da "lobi" yapacak

Yeni Haber
CHP'ye yönelik "sosyal demokrat değil" eleştirileri parti yönetimini harekete geçirdi. Yönetim, Avrupalı parlamenterlere söz konusu iddiaların doğru olmadığını anlatacak ve CHP'nin sosyal demokrat kimliğine vurgu yapacak. Avrupa ile olan ilişkileri daha sağlıklı yürütebilmek için açılması planlanan bürolar içinse çalışmalar sürüyor.

Türkiye'nin AB üyelik sürecini yakından takip etmek ve Avrupa ülkeleriyle ilişkilerini, bazı ülkelerde bürolar açarak kurumsallaştırmayı amaçlayan CHP yönetimi, partinin sosyal demokrat olmadığı yolundaki suçlamaların önüne geçebilmek için de "lobi" çalışması yürütecek. CHP Genel Başkanı Baykal'ın, Sosyalist Enternasyonalist Başkan Yardımcısı olmasına karşın partiye dönük sık sık bu tür eleştiriler yöneltilmesi, parti yönetiminde de rahatsızlık yarattı. Yönetim, bu tür suçlamaların önüne geçebilmek için çalışmalarına bir süre önce başlanan yurt dışı temsilcilikler açma projesini hızlandırdı.

Avrupa'nın önemli kentleri başta olmak üzere özellikle Türkler'in yoğun olarak yaşadığı ülkelerde bürolar açmayı hedefleyen CHP yönetimi, benzer çalışmayı ABD'de de yapmayı planlıyor.

Yönetim, son olarak Almanya Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu'nun "CHP, sosyal demokrat değil" eleştirileri ile yeniden gündeme gelen tartışmaların önüne geçebilmek için de lobi çalışması yapacak. Söz konusu suçlamaları "bilgi kirliliği" olarak niteleyen parti yönetimi, Avrupalı parlamenterlere CHP'nin sosyal demokrat kimliğini anlatacak. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, konuşmaları, demeçleri ve değerlendirmeleri İngilizce'ye çevirerek Avrupa çevrelerine gönderilecek.

(ANKA)