kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Prenses tatlısı

Un tencereye konur, kısık ateşte sarartmadan kavrulur. Süt, şeker, konur dibi tutmadan koyulaşana kadar pişirilir. 125 gr. margarin ilave edilir. 20 dakika çırpılır. Bir cam kaba 2 kepçe tatlıdan koyup yayılır, bisküviler üzerine dizilir. Tencerdeki tatlı üzerine yavaş yavaş dökülür, tatlı soğutulur. Bir kapta margarin, kakao, pudra şekeri ve su; ateş üzerinde yağ eriyene kadar pişirilir. Bir yumurta kırılıp mikserle bir dakika çırpılır. Tepsideki tatlının üzeri tamamen kaplanır. Buzdolabında bir gece bekletilir. Üzerine krokan serpilir, dilimlenerek servis yapılır.

MALZEMELER

*
1 kg. süt

* 3 kahve fincanı un

* 3 kahve fincanı şeker

* 125 gr. margarin

* 1 Paket fıstıklı krokan

Sosu:

*
100 gr. margarin

* 2 çorba kaşığı kakao

* 2 çorba kaşığı su

* 2 çorba kaşığı pudra şekeri

* 1 yumurta