kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Biber yahnisi

Biberler yıkanıp, ayıklanır. Ardından küçük küçük doğranır. İki soğan yemeklik olarak bölünür. Diğer yandan tencerede iki kaşık yağla kavrulur. Pembeleşince biberler konup, hepsi sotelenir. Küp küp doğranmış domates, pirinç, şeker, tuz ve bir çay bardağı su konur. Kısık ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirilir. Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz serpilip, karıştırılır. Yemek, soğuyunca servise sunulur.

MALZEMELER
* 500 gram sivri biber
* 2 adet domates
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı dolusu zeytin yağı
* 2 adet kesme şeker
* Yarım demet maydanoz
* Tuz

Tarçınlı kurabiye
Bütün malzemeleri azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelecek ve bir parça alıp unce uzun bir şekil verilir. Sonra dıştan içe doğru yuvarlanır. Az yağlanmış tepsiye döşenir ve üzeri çok az pembeleşene kadar pişirilir. Fırından aldığımız tepsideki kurabiyeleri parçalamadan alttan bıçak ile kaldırarak sıcağıyla birlikte bir kapta karışmış olan tarçın ve şeker karışımına batırıp çıkartılır. Bu işlem hızla yapılır çünkü kurabiyeler soğuduğunda şeker ve tarçın karışımı kurabiyelere yapışmaz. Bu işlem tüm kurabiyeler için tamamlandıktan sonra soğumaya bırakılıp, servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
* 5 çorba kaşığı dolusu şeker
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 3 çorba kaşığı dolusu mısır nişastası
* 1 paket kabartma tozu
* Alabildiği kadar un

Patates köftesi
Bulgur bir bardak sıcak suyla haşlanır, kabartılır. Soğan rendelenir yağla kavrulur, salça konup bir iki kere daha çevrilir. Bulgurun üzerine dökülür. Diğer yanda patates rendelenir, ince kıyılmış soğan, maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğrulur. Köfte şekli verilir. Yeşillikle servis yapılır.

MALZEMELER
*
2 adet haşlanmış patates
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet kuru soğan
* 1 kaşık biber salçası
* 1 fincan sıvı yağ
* 3 adet taze soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 limonun suyu
* Kimyon
* Tuz
* Karabiber