kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kurufasulye köftesi

Fasulye akşamdan ıslatılır, iyice haşlanır, süzgeçten geçirilir. Kıyma soğan ile tavada, hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz, karabiber, ceviz, kırmızı biber konur, karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parça kopartılır, elle içi açılır, içine kıyma konur, kapatılır. Önce una, sonra yumurtaya bulanır. Kızgın yağda kızartılır, maydonoz ile servis yapılır.

MALZEMELER

*
1 su bardağı haşlanmış fasulye

* 1 soğan

* 1 çorba kaşığı ceviz veya badem

* 2 çorba kaşığı kıyma

* Kızartmak için sıvıyağ

* 1 yumurta

* Biraz maydonoz

* Tuz

* Karabiber

* Kırmızı biber

* Tarçın