kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Kolay cheese kek
Bisküviler robottan geçirilir, margarin ile bir tencerede yağ eriyene kadar sotelenir. İçine şeker ilave edilip, karıştırılır. Bir kalıbın dibine bastırılır. Bir kasede poşet krem şanti süt ile kabartılır içine labne peyniri ilave edilir. Diğer tarafta jöle 1 su bardağı sıcak su ile eritilip üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edilir ve krem şantili karışıma karıştırılır. Kalıptaki bisküvilerin üzerine yayılır. Bir gece dolapta bekletilen çilek veya frambuaz robottan geçirilir. İçine bir çay bardağı su, bir tatlı kaşığı mısır nişastası konur. Ateşte boza kıvamında pişirilir. Dilimlenip, servis tabağına konan tatlının üzerine 1 çorba kaşığı sos ilave edilir. Soğuk olarak servis yapılır.

Malzemeler
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 paket tatlı bisküvi
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 1 paket limon jölesi
* 1 paket labne peyniri
Jöle için:
* 1 bir su bardağı sıcak, 1 su bardağı soğuk su
Sosu:
* 1 komposto kasesi çilek veya frambuaz
* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 4 çorba kaşığı şeker
* 1 fincan su