kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Stefan F. Heidenreich Nasuh Önal

Ülker 2-3 YTL'lik mamalarla 700 bin yeni bebeğe ulaşacak

Kavanoz mamasını 1 YTL'ye çeken Ülker Hero Baby, şimdi de 2-3 YTL'lik tahıllı kaşık mamaları ile halen 300 bin olan tüketici sayısını 1 milyona çıkarmayı hedefliyor..
Türk gıda sektörünün önde gelen şirketlerinden Ülker ve dünya bebek beslenme devi olarak bilinen Hero'nun yüzde 50-50 ortaklığı ile 2002'de kurulan Ülker Hero Baby, kavanoz mamadan sonra tahıllı kaşık mamasında da fiyatı her kesimin ulaşabileceği seviyelere çekme kararı aldı. Ülker Hero Baby Genel Müdürü Nasuh Önal, 'Her bebeğin dengeli ve yeterli beslenme hakkı vardır' misyonu ile yola çıktıklarını dile getirerek, "Fiyatımızı kavanoz mamalarda 1 YTL'ye çekmiştik. Şimdi de ürün özelliklerine göre tahıllı kaşık mamalarının fiyatını 2 ve 3 YTL olarak belirledik. Böylece tüm ailelerin sağlıklı bebek mamalarına ulaşmasını ve sektörün büyümesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

PAZAR GELİŞMİYOR
Avrupa Futbol Şampiyonası münasebetiyle Hero'nun merkezi İsviçre'de bulunan basın mensupları ile bir araya gelen Hero CEO'su Stefan F. Heidenreich ve Ülker Hero Baby Genel Müdürü Nasuh Önal, Hero Baby'nin hedefleri ve gelecek projelerini değerlendirdi. Burada konuşan Nasuh Önal, fiyat seviyesini aşağıya çekerek iki yıldır gelişmeyen pazarın büyümesine de katkıda bulunmak istediğini vurgulayarak, "Yeni fiyat seviyeleriyle bugün 300 bin olan tahıllı kaşık mama tüketen bebek sayısının 1 milyona ulaşacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Ülker Hero Baby'nin, 2003 yılında Ankara'da üretime başlayan Türkiye'nin ilk tahıllı kaşık maması fabrikasından sonra, ikinci fabrikası 2008 yılı sonunda yine Ankara'da faaliyete geçecek.