kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya 'Başkan Obama'yı bekliyor

Pew'in anketinde siyahi başkan adayına ABD karşıtlığında yüzde 77 ile önde olan Türkiye dahil 21 dünya ülkesinden 'tam' destek çıktı..
ABD'nin saygın araştırma kuruluşu Pew'in her yıl hazırladığı küresel eğilimler raporunda, Türkler ABD'yi düşman olarak görme konusunda yine birinci çıktı. Türklerin yüzde 70'i ABD'yi 'düşman' olarak görüyor. ABD'ye olumsuz bakanların oranı yüzde 77'ye çıkarken, olumlu bakanlar bir önceki rapora göre 3 puanlık artışla yüzde 12'ye yükseldi. Bu artış sonuç belgesinde son dönemde Türkiye'nin PKK terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonuna ABD'nin destek vermesinin etkisi olarak yorumlandı.

EN ÇOK FRANSA SEVİYOR
"Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerini kimin kazanmasını istersiniz" sorusuna ise Türkiye'den Obama'ya destek çıktı. Obama yüzde 20 ile Türkiye'de en çok istenen başkan adayı... Bush'a olan güven ise yalnızca yüzde 2. Obama, anketin yapıldığı 23 ülkeden 21'inde Cumhuriyetçi rakibi John McCain'den daha yüksek destek aldı. Endonezya, Lübnan, Pakistan, Nijerya ve Türkiye gibi Müslüman nüfuslu ülkelerde Obama rakibini ezerken, bir tek Ürdün ve ABD'de John McCain önde çıktı. Fransızların yüzde 84'ünün başkan görmek istediği Obama hakkındaki yaygın görüş ABD'nin dünyadaki 'kötü imajını' düzelteceği yönünde.