kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terim 'döner'di; 'imparator' oldu!

İsviçre gazetesi Blick'in, maçtan önce yayınladığı karikatürde Fatih Terim 'döner kebap' olarak çizilmişti. Maç sonrası ise başlık, "İmparator" oldu..
İsviçre-Türkiye maçı öncesi evsahibi ülke basını 'tahrik' edici haberler yapmıştı. Blick Gazetesi ise ilk sayfasında; Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i döner kebap; Hakan Yakın'ı ise döner ustası olarak gösteren bir karikatür yayınlamıştı. Başlık olarak da, "Bugün yemekte kebap var" demişti. Ancak karşılaşmayı Türkiye kazandıktan sonra Blick çok ani bir 'U' dönüşü yaptı. Bir anda sade başlıklara dönen gazete, Fatih Terim için de, "İmparator" ifadesini kullandı. Bir başka deyişle, o ünlü atasözü tersine döndü; misafir umduğunu, ev sahibi bulduğunu yedi. Diğer İsviçre gazeteleri de maç sonrası buruk başlıklar kullandı. Basler Zeitung Gazetesi, "Son dakika golü: İsviçre dışarıda" başlığını kullanırken, stadı dolduran onbinlerce İsviçreli'nin ve spor bakanı Samuel Schmid'in büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

'HAYAL KIRIKLIĞI'
Gazeteler, EURO 2008'e veda konusu üzerine yoğunlaşırken, İsviçre'nin sadece 4 günde evsahibi olduğu turnuvadan elenmesini 'Hayal kırıklığı' olarak niteledi. Bakan Schmid de, "Daha iyi bir sonuç umuyorduk. Son dakika golü hesaplarımızı bozdu. Bu, tam bir hayal kırıklığı" yorumunu yaptı.
Haberin fotoğrafları