kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Ali Berkman - Erdal Aksoy - Mehmet Habbab

Petkim'in yeni patronundan 'Bize mani olmayın' isyanı

Türkiye'de serbest piyasa kurallarının tam olarak işlemediğini söyleyen Petkim'in yeni sahibi Turcas Petrol'ün Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, "Devletten hiçbir şey istemiyoruz" dedi..
Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) ile Türk-Amerikan İş Adamları Derneği (TABA/Amcham) tarafından organize edilen 'Gelecek Enerji Sektörüne Ne Getirecek' konulu konferansta elektrik üreticisi de petrolcüsü de 'karanlık' bir tablo ortaya koydu. DEİK Türk-Ortadoğu İş Konseyleri Başkanı Mehmet Habbab petrolde fiyatların spekülatif olarak şişirildiğini belirterek 2015'e kadar petrol fiyatlarının 200 dolara kadar yükselmeye devam edeceğine işaret ederken, Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman da elektriğin dolaştırılarak (programsız) kesildiğini öne sürdü. En sert çıkış ise Petkim'in yeni patronu Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy'dan geldi.

SERBEST PİYASA İŞLEMİYOR
Konferansta, "Enerji Piyasalarında Serbestleşme' konusunu ele alan Aksoy, Türkiye'nin eneri alanında doğru dürüst geçerli bir planının olmadığını ileri sürerek, "Ne istiyoruz? Allah aşkına mani olmayın. Devletten ne kredi ne de başka birşey istemiyoruz. Yapacağımız işlere engel olmasın, önümüzü kapatmasın yeter" dedi. Erdal Aksoy, Türkiye'de serbest piyasa koşullarının işlemediğine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de serbest piyasa koşulları işlemiyor. Biz demiyoruz ki kamu yararı gözetilmesin. Serbest piyasa ekonomisinin çalışması için rekabet ortamının tam olarak sağlanması lazım. İşleyen piyasa ekonomisi şartlarını getirin, biz sizden hiçbir şey istemiyoruz. Dünyada petrol 5-10 dolardan 130 dolara çıktı. Benim bakanım çıkıp diyor ki, 'elektriğe 5 yıldır zam yapmadım.' Bu bedel bir yerden ödeniyor ama."