kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
RIJKAARD

Hedef Rijkaard

DENİZ DERİNSU
Fenerbahçe, Barcelona'dan ayrılan Hollandalı çalıştırıcının peşinde. Teklife sıcak bakan Rijkaard'ın 5 milyon Euro'luk yıllık ücreti için pazarlıklar sürüyor. Alternatif isim ise Luxemburgo..
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Yeni teknik direktörümüz hazır. Transferleri de onun bilgisi dahilinde yapıyoruz" açıklamasından sonra sarı-lacivertli camiada meraklı bir bekleyiş başlarken, yönetimin Barcelona'dan ayrılan Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard ile temasta olduğu belirtildi. Scolari ile anlaşmadan önce Chelsea'nin de listesinde olan Frank Rijkaard'ın sarı-lacivertli kulübün teklifine sıcak baktığı ve yıllık 5 milyon Euro istediği vurgulandı. Bu rakamı aşağı çekmek isteyen Fenerbahçe yönetiminin B Planı ise Brezilyalı teknik direktör Vanderlei Luxemburgo.

LUXEMBURGO BEKLİYOR
Ekibi ile birlikte yıllık maliyeti 3.5 milyon Euro olan Luxemburgo ile her konuda anlaşıldı. F.Bahçe'deki Brezilyalı futbolcular Roberto Carlos ile Real Madrid'de çalışması, Alex, Deivid, Edu ve Maldonado'nun (eski damadı) oynadığı Cruzeiro ile de Brezilya Ligi şampiyonluğunu kazanması Luxemburgo'nun avantajarı. Ancak Yıldırım'ın özellikle takımı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı kılabilecek bir teknik adam istediği, Rijkaard'ın da hem futbolcu, hem de teknik adam olarak bu hedeflere uyduğu iddia edildi.