kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hırvat bozgunu

Galip ÖZTÜRK
Avrupa Şampiyonası'nın favorilerinden Almanya, Hırvatistan'a teslim oldu. Srna ve Oliç'in golleriyle kazanan Hırvatlar, Polonya'nın puan kaybıyla çeyrek finali garantiledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hırvat bozgunu
Klagenfurt'taki maç öncesi Almanlar trenin restoranını adeta diskoya çevirmiş, galibiyetten emin bir şekilde bol birayla oynanmadan kazanılmış maçı kutluyordu. Sessiz olan Hırvatlar ise sahada konuştu ve elemelerde İngiltere gibi bir dünya devini sahadan şansla silmediklerini gösterdiler. Almanlara 90 dakika boyunca adeta top göstermeyen Hırvatlar, kupanın favorisini 2-1 mağlup ederek şampiyonada büyük bir sürpriz yaptılar. Maçın başından itibaren oldukça endişeli görünen Almanların teknik patronu Joachim Löw, haksız çıkmadı.

* MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...


SRNA AFFETMEDİ
Karşılaşmanın ilk dakikaları az pozisyonlu geçti ancak
Hırvatistan dakikalar ilerledikçe kontrolü eline aldı. 24. dakikada Pranjiç'in soldan ortasında rakip oyuncuları sürekli kaçıran ve kanadı kevgire dönen Macel Jansen müdahale etmekte geç kalınca, Srna topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 42'de Hırvatlar ikinci golü kaçırdı. Kranjcar'ın pasında Olic'in yakın mesafeden şutunu Lehmann nefis bir refleksle çıkarmayı başardı. 52'de Modric'in uzaktan sert şutunu yine sahneye çıkan kaleci Lehmann iki hamlede kontrol etti.

RAKİBİMİZ HIRVATLAR OLABİLİR
62'de Rakitic orta sahada rakibi Jansen'i artistik bir hareketle geçip ceza alanına girdi. Şutu savunmaya çarptı. Topu bir anda önünde bulan Oliç ağları havalandırdı ve takımını rahatlattı: 2-0. 72'de Schweinsteiger'in çaprazdan şutunda top savunmaya çarpıp kornere gitti. 79'da Almanlar, Polonya karşısında iki gol atan Podolski'nin kafalardan seken topu nefis bir şutla ağlara göndermesiyle farkı bire indirdi: 2-1. +92'de rakibine sert giren Schweinsteiger kırmızı kart gördü. Hırvatistan ikide iki yapıp, Polonya'nın da Avusturya karşısında puan kaybetmesiyle çeyrek finali garantiledi. Bu sonuç, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni geçerek gruptan çıkması halinde Hırvatistan ile eşleşmesi sonucunu da doğurdu.

HIRVATİSTAN-ALMANYA: 2-1
STAT: Wörthersee
GOLLER: Srna (dk.24), Oliç (dk.62) / Podolski (dk.79)
SARI KARTLAR: Simunic, Srna, Modric / Ballack, Lehmann
KIRMIZI KART: Schweinsteiger (dk.+92)
HIRVATİSTAN: Pletikosa
- Corluka
, R.Kovac
, Simunic
, Pranjic
* - Srna
* (dk.80 Leko **), Modric **, N.Kovac
, Rakitic
* - Kranjcar ** (dk.85 Knezeviç ?) - Oliç
(dk.72 Petriç **)
ALMANYA: Lehmann ** - Lahm **, Metzelder **, Mertesacker
, M.Jansen H(dk.46 Odonkor **) - Fritz H(dk.82 Kuranyi ?), Frings **, Ballack **, Podolski ** - Klose **, Gomez ** (dk.66 Schweinsteiger **)
HAKEMLER: Frank De Bleeckere **, Peter Hermans **, Alex Verstraeten **(Belçika)