kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan - Katar Başbakanı Hamad bin Jasim bin JabirAl-Thani - Filistin Ulusal Yönetim Başkanı Selam Feyyat - Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih - Suriye Başbakanı Naci Otri - Somali Başbakanı Nur Hasan Hüseyin Al - İktisad Wal Amal Grubu Gen. Md. Yrd. Raouf Abou Zaki

Siz yatırıma gelin, üzerimize düşeni yapmak için hazırız'

SEÇKİN ÜREY
Arap ülkeleri ile ticari ilişkilerin potansiyelin çok altında olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diyerek yatırım çağrısı yaptı 600'e yakın işadamının katıldığı Türk Arap İş Forumu'nda konuşan Maliye Bakanı Unakıtan da "İlgi yüksek, Kuveytliler Halkbank'la ilgileniyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Siz yatırıma gelin, üzerimize düşeni yapmak için hazırız'
Son yıllarda artan ilişkilere karşın Türkiye'nin Arap dünyası ile dış ticareti toplamın yüzde 4'ü bile değil. İthalatın payı sadece yüzde 1.3. Bu nedenle dün başlayan Türk-Arap İş Forumu'nun açılışında da Başbakan Tayyip Erdoğan, Arap girişimciler ve işadamlarını Türkiye'de yatırıma çağırdı. Başbakan Erdoğan'ın himayesinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Arap Ligi Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen foruma 8 Arap ülkesinin başbakan, yardımcısı yanında 600'e yakın işadamı temsilcisi katıldı. Arap ülkeleriyle ticari ilişkilerin mevcut potansiyelin çok altında olduğunu belirten Erdoğan, "İlişkiler olması gerektiği düzeyde değil. Potansiyeli gerçekleştiremiyoruz. Bunu başarırsak çok ciddi bir güç aktarımı olur. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi. Erdoğan, özellikle metro, demiryolu modernizasyonu, elektrik üretim ve dağıtımı, su tesisleri ile Halkbank özelleştirmesini yapılabilecek yatırımları örnek gösterdi. Erdoğan, GAP, Konya Ovası ve Doğu Anadolu Projesi projelerinin 2012'de tamamlanacağını, GAP'ın bölgeye önemli avantajlar sağlayacağını söyledi.

HALK'A KUVEYT TALİP
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da Körfez ülkelerinden gelecek yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Unakıtan, "Özelleştirmelere Arap sermayesinin ilgisi sürüyor. Özellikle Kuveytliler Halkbank'la ilgileniyor. Suudiler ise GAP'ta gıda üretimi yapmayı planlıyor. Bu konudaki görüşmeler sürüyor. Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar da TOKİ ile birlikte gelir paylaşım esasına dayalı projeler üzerinde çalışıyor. Gayrimenkul ve bankacılık başta olmak üzere diğer sektörlerden yatırım olacak" dedi.
Haberin fotoğrafları