kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Köse, az tanındığı yorumlarına ilginç bir yanıt verdi: "Pırıl pırıl adayım. Adımı google'da arayın. 21 Nisan öncesine ait bir şey bulamazsInız."

'İhracat kredisinde tekeli kıracağım'

Seçkin ÜREY / EKONOMİ
İHKİB başkan adayı Köse, "İlk işim Eximbank kredilerini banka ve dış ticaret şirketleri tekelinden kurtarmak olacak" dedi ve diğer adaylarla birleşmeyeceğini söyledi..
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) 24 Haziran'daki seçimleri yaklaştıkça, adaylar tanıtım faaliyetlerine hız veriyor. Hikmet Tanrıverdi, Nedim Özbek ve İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun ardından adaylığını geç kabul edilen bir dönem olan 21 Nisan'da açıklayan Akdoku Tekstil'in sahibi Abdi Köse, ilk etapta ihracatçının önündeki mevzuattan kaynaklanan sorunları çözmeye odaklanacağını anlattı. Köse, "İlk işim, Eximbank kredilerini banka ve dış ticaret şirketi tekelinden kurtarmak için girişimde bulunmak olacak. Bunun için plan ve projeler hazırlayacağım. İhracatçının bu kredilerden doğrudan yararlanması için çalışacağım" diye konuştu. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Köse, aday olmaya diğer adayların ihtiyacı karşılamayacağına inandığı için karar verdiğini söyledi. "Değişim, deneyim ve disiplin" sloganını kullanan D Grubu adını verdikleri ve Akkanat Holding'in desteklediği D Grubu'ndaki ekibiyle birlikte İHKİB üyesi firmaları ziyaret ettiklerini anatan Köse, "Perakendecilik, yan sanayicilik ve ağırlığı iç piyasaya olan bir çalışma hayatına sahip adaylarla ihracatçının sorunları çözülemez" dedi. Bazı adayların birleşme çabasında olduğunu söyleyen Köse, "Bana temsilci gönderip, ' Bizim listeye sen dahil 8 kişi alalım' diyen aday oldu. Kabul etmem" dedi.

SİGORTA VAR AMA İŞLEMİYOR
Gümrük masraflarının ihracatçıyı çok zorladığını ve bunu aşağı çekmek için çalışacağını anlatan Köse, ihracat sigortası içinde mücadele vereceğini anlattı. Sigortanın var olduğunu ama işlemediğini anlatan Köse, "Geçenlerdeİtalya'da bir şirket battı. Alacakları yüzünden beraberinde iki Türk ihracat firmasını da götürdü. Mevzuat değişikliği için uğraşıp, İHKİB üye aidatları içinde bir sigorta bedeli de alınması için girişimlerde bulunacağım" dedi.