kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

'Attığımız her imzada yatak odamıza kadar risk altındayız'

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaşananların yatırımcıları etkilememesi çağrısını yanıtlarken işadamlarının yatırım yaparken riskler üstlendiğine işaret ederek, "Her attığımız imzada yatak odamıza kadar risk altındayız" dedi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, Türkiye'de son dönemde yaşananların yatırımcıları etkilememesi çağrısına, atılan imzaların yatak odasına kadar işadamını risk altına aldığını belirterek, yanıt verdi.

MORALE İHTİYAÇ VAR
Bakan Unakıtan'ın katılımıyla Amasya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ''2007 Yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi, Yatırım, İstihdam ve İhracat Rekortmenleri'' ödül töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, işadamının yatırım yapmak için morale ihtiyacı olduğunu söyledi. İşadamlarının yatırım yaparken bir risk üstlendiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, tüm olumsuzluklara rağmen ülkenin zenginleşmesi için çaba harcadıklarını kaydetti. Bu nedenle yatırımcıların önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "En zor iş, adam çalıştırmak, risk almak. Bizim aldığımız risk öyle kolay bir iş değil. Attığımız her imzada yatak odamıza kadar risk altındayız. Diyoruz ki, 'Arkadaş çözün bizim ayağımızdaki prangaları'. Bakın bakalım o zaman Türkiye'yi dünyanın birincisi yapıyor muyuz, yapmıyor muyuz." Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan da işadamlarına Amasya'ya yatırım çağrısında bulundu. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da katıldığı törende daha sonra, işadamlarına ödülleri dağıtıldı.