kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sabaha kadar bedava konuşun

Yeni Haber
Türk Telekom, 19 YTL sabit ücret karşılığında akşam 18:00 ile sabah 08:00 arasında sınırsız konuşma hizmeti verecek.

Yakın bir zamanda hizmete girecek bir diğer tarifeye göre ise yine 19 YTL sabit ücretle 1 saatlik konuşmaları 12 YKR olarak ücretlendirecek. Yeni tarifelerin reklamlarında Cem Yılmaz, iletişim sorunlarını çözüme kavuşturan "Jembey" karakteri olarak ekranlarda boy gösterecek.

Türk Telekom ve Avea'nın 2008 yılı ilk çeyrek mali verileri Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Toplantıda Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı Paul Doany, Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan mali verilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantı öncesinde gösterilen 3 farklı reklam ise Türk Telekom'un önümüzdeki dönemde hayata geçireceği yeni hizmetlere işaret etti. Cem Yılmaz'ın başrolünde yer aldığı reklamların ilkinde Türk Telekom'un yakın bir zamanda kullanıcıların hizmetine sunacağı 32 megabite'lık VDSL'nin tanıtımı yapıldı. Diğer reklamlarda ise Türk Telekom'un 2 yeni tarifesi hakkında bilgi verildi.

Türk Telekom, Şirkethatt, Konuşkanhtt, Standarthatt, Hesaplıhatt ve Yazlıkhatt'ın ardından 7 yeni hattı daha hizmete sokacak. Bunlardan ikisi kısa süre içerisinde kullanıcıların tercihine sunuluyor. Diğer tarifeler ise Telekomünikasyon Kurumu'ndan alınacak izin doğrultusunda hayata geçirilecek. Kişiye özel hatlar olarak tanımlanan bu tarifelerin ilki çalışan kesimi hedef alıyor.

Bu tarifeyi tercih eden aboneler 19 YTL'lik sabit ücret karşılığında akşam 18:00 ile sabah 08:00 arasında sınırsız konuşma hakkına kavuşacak. 08:00 ile akşam 18:00'e kadar ise Standarthatt'ın tarifeleri geçerli olacak. Bir diğer tarife ise uzun telefon görüşmeleri yapan ev hanımları veya iş görüşmesi yapan şirketler için hazırlandı. Yine 19 YTL sabit ücret karşılığında yapılan her 1 saatlik konuşma 12 Yeni Kuruş olarak ücretlendirilecek.

Yeni tarifelerle ilgili açıklama yapan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, yaptıkları pazar araştırmaları neticesinde yeni tarifeleri hazırladıklarını belirtti. Müşterilerin yaptıkları aramalar konusunda çok yönlü değerlendirmelerde bulunduklarını, 160 bin abonenin konuşma trafiğini takip ettiklerini belirten Demircan, bu çalışmalar sonunda 7 yen tarife hazırladıklarını dile getirdi. Demircan, izni alınan 2 yeni tarifeyi müşterilerin hizmetine sunacaklarını söylerken diğer 5 tarife için ise gerekli izinleri almaya çalıştıklarını söyledi.

Eren Demircan ayrıca geçen hafta cumartesi günü hizmete sundukları Videofon ile ilgili de bilgi verdi. Bir hafta sonuda 2 bin aboneye ulaştıklarını açıklayan Demircan, bu rakamın British Telekom'un 1 yılda ulaştığı rakam kadar olduğunu dile getirdi. Bu açıdan çok başarılı bir satış elde ettiklerini söyleyen Demircan, rakamın daha da artacağını kaydetti.

(CİHAN)