kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hakan Eminsoy

Oyak ismine 'erken' veda edip ING ile büyük işlere açılıyoruz

ING Bank Genel Müdürü Eminsoy, "Oyak Bank ismini yıl sonuna kadar kullanma hakkımız var ama tabelalar 7 Temmuz'da ING olarak değişecek ve artık daha da büyük ölçekli işler yapacağız" dedi..
Oyak Bank'ı satın alarak Türkiye pazarına giren Hollanda kökenli uluslararası bankacılık zinciri ING Bank, 7 Temmuz 2008'den itibaren resmi isim değişikliğini tamamlayacak ve 1996'da başlayan Oyak Bank dönemi resmen son bulacak. ING Bank Türkiye Genel Müdürü Hakan Eminsoy, "Anlaşmaya göre Oyak ismini 1 yıl süreyle kullanma hakkımız bulunuyor. Bu süre 2008 sonunda bitecekti. Ancak süreyi öne çektik. 7 Temmuz'da hem tüm banka şubelerinde tabela değişimi yapılacak hem de isim değişimi gerçekleştirilmiş olacak" açıklamasını yaptı.

ADI TÜRKÇE OKUNACAK
Değişim için 14 milyon Euro civarında bir bütçe ayrıldığını ve daha sonraki dönemde yeni bütçelerle ING markasını konumlandırmaya yönelik tanıtım ve reklam faaliyetlerinin yapılacağını belirten Eminsoy, "Değişim işinde kaç kişi çalışıyor diyecek olursanız, aslında herkes bu sürecin içinde. Belki birçok müşteri, bankanın adının İngilizce telaffuzuyla 'AY- EN- Cİ' diye okunmasını bekliyordu, ancak biz yeni ismi Türkçe okunuşuyla 'İ -Ne- Ge' olarak kullanınca daha farklı bir etki oldu. ING tüm dünyada yerelleşme konusunda çok başarılı" dedi.