kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zafer mektupları

Milli Takımımız'ın teknik heyeti ve futbolcularının; ay-yıldızlı forma ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası hakkındaki düşünceleri "EURO 2008'e Mektuplar" adı altında kitaplaştırıldı. İşte 'Zafer Mektupları'ndan yansıyanlar:

FATİH TERİM: "Finaller öncesinde mükemmel bir hazırlık devresi geçirdik. Diğer 15 takımın hedefi neyse, bizimki de o: Sonuna kadar gitmek istiyoruz."

SABRİ SARIOĞLU: "Finallere katılarak yolun yarısını geçtik ama asıl büyük sınav şimdi başlıyor. Avrupa Şampiyonası'nda elde edeceğimiz başarıyla tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmak istiyoruz."

UĞUR BORAL: "Bugüne dek resmi milli maçlarda oynamamış olmak; heyecanımın yanısıra hırsımı ve başarı isteğimi de kamçılıyor. Türk insanının bizden ne beklediğini çok iyi biliyoruz. Bu beklentileri karşılamak için terimizi son damlasına kadar akıtma kararlılığımız var."

EMRE BELÖZOĞLU: "İhtiyacımız olan tek şey kalitemizi takım oyununa dönüştürmek ve gücümüzü tek hedef doğrultusunda birleştirmek. Bunu başarabilirsek önümüzde hiçbir rakibimiz duramaz."

COLİN KAZIM: "Türk Milli Takımı'nın formasını giymek benim için bir rüyanın gerçekleşmesi. Şimdi bir diğer rüyamın da gerçekleşmesini istiyorum. Yani Avrupa şampiyonluğunu. Neden olmasın?"

NİHAT KAHVECİ: "Bu finalleri tam 6 yıl bekledik. Artık kendimize daha fazla güveniyoruz. Ve EURO 2008 finallerini Türkiye'nin layık olduğu yerde bitirmesi için elimizden geleni yapacağız."

"YÜREĞİM TİTRİYOR"

TUNCAY ŞANLI: "Ben ve arkadaşlarım bu platformda elde edeceğimiz başarıyla, ülke futbolumuza yeni bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz."

MEHMET TOPAL: "Bana güvenip de beni bu formaya layık görenleri mahcup etmemek için elimden gelenin daha fazlasını yapacağıma inanmanızı istiyorum."

MEHMET AURELIO: "Sahaya en az takım arkadaşlarım kadar heyecanlı çıkıyorum. İstiklal Marşı'nı okurken yüreğimin titrediğini duyuyorum. Ay-yıldızlı formayı terimle ıslatmaya çalıştım. Maçlarda her şeyimi sahaya koyacağım."

HAKAN BALTA: "Sıra Türkiye'nin adını daha yüksek sesle duyurmaya geldi. Ve bunu başaracağımızdan şüphe duymuyorum."

TÜMER METİN: "Ben ve arkadaşlarım, EURO 2008'de çok uzak görmediğimiz şampiyonluk hedefinin peşinden koşacağız."

AYHAN AKMAN: "Kendimizi, 2008 Avrupa Şampiyonası'nın favorilerinden birisi olarak görüyorum."

ARDA TURAN: "Genç Milli Takım'da oynarken, daha önce gözde büyütülen rakiplerin sahada hiç de öyle olmadığını fark ettim. Ve genç Türk oyuncuların, iyi organize edildiğinde neler yapabileceklerini gördüm. 2002 Dünya Kupası'nda kazandığımız başarıya benzer bir başarıyı elde edeceğimize yürekten inanıyorum."

SEMİH ŞENTÜRK: "Sabırlı ve gözlemci birisiyim. Bu sezon elime geçen fırsatları iyi değerlendirdim. Ama gol krallığı şimdi üzerimdeki yükü artırdı. Bu sorumluluğu taşıyabilirim. Şans verildiği takdirde elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım."
Haberin fotoğrafları