kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TC'ye sıfat takmayın

Okan MÜDERRİSOĞLU / ANKARA
Uluslararası aktörlerin Türkiye'yi "Ilımlı İslam" modeli olarak sunmasına komutanlardan sert tepki geldi. Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi'nce Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen "Ortadoğu" konulu sempozyumda konuşan Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın konuşmasında, şunlar vurgulandı:

ILIMLI İSLAM: Türkiye'nin yapısını bozmaya çalışan mihrakların ortaya çıktığından endişe edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne bir takım sıfatlar takmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal organları buna asla izin vermeyecektir. Cumhuriyetimizi ve temel ilkelerini hiçbir güç kendisine biat ettiremeyecek.

PKK KAMYONLARI: Terör örgütü taşımacılığını katırlarla sağlarken, bugün kamyon filolarıyla taşıma yapıyor. 'Teröre yardım etmiyoruz' diyorsunuz. Bunlar nasıl oluyor?

OSMANLI: Ortadoğu'da etnik unsurlar Osmanlı'nın kontrolünde yüzyıllarca çatışmadı. Sorun 1. Dünya Savaşı sonunda çıktı. Büyükanıt 'sıfat' takma olayıyla ilgili de şöyle dedi: "Daha ziyade Türkiye'nin içinde değil, dışarda. Görüşmemde ABD Başkan Yardımcısı Cheney'ye de 'Türkiye Cumhuriyeti'ne isim takmaktan vazgeçin' dedim. Türkiye'ye zaman zaman bir şeyler dikte ettirildi."