kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cheney’yi de uyarmıştım - ‘O etkiyi’ kırarsa yararlıdır

Bu malumun ilamı

Türban yasasının iptalini değerlendiren Orgeneral Yaşar Büyükanıt şöyle konuştu: "Türkiye, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletidir. Bu söz malumun ilamı. Kararlara saygılı olmalıyız"..
Anayasa Mahkemesi'nin türban kararını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "malumun ilamı" olarak değerlendirdi. Orgeneral Büyükanıt, "Ortadoğu" konulu uluslararası sempozyum dolayısıyla dün akşam İstanbul Harbiye Orduevi'nde verdiği davette gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili ısrarlı soruları üzerine şunları söyledi:

YASALARA SAYGI
"Hepimiz yasal kararlara saygılı olmak zorundayız. Türkiye, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletidir. Onların yorumlanması mümkün değil. Bu söz, yorum değil malumun ilamıdır." Org. Büyükanıt, AK Parti'den bazı milletvekillerinin kararı, "hukuk darbesi" olarak değerlendirdikleri hatırlatıldığında ise şöyle konuştu: "Şemdinli'de dava açtılar. Avukat tutmam, çıkar kendimi savunurum dedim. Bu yargıya saygımın bir göstergesiydi. Herkes de aynı saygıyı göstermeli. Ben konuşacağımı konuştum. Eğer hukuk devletiysek saygılı olacağız. Dedim ya malumun ilamı." Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ da aynı yöndeki sorulara, "Anayasa Mahkemesi bir karar vermiş, karara saygılıyız, nokta" dedi.

BAŞKA TÜRLÜSÜ ANORMAL
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, "Söyleyecek bir şey yok. Sonuçlarına bakacağız'' derken, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu da bir gazetecinin, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı gökyüzünden nasıl görünüyor?'' sorusuna şu yanıtı verdi: "İyi görünüyor. Malumu ilam ettiler. AİHM'nin, Anayasa Mahkemesi'nin kararları var. Başka bir şey çıkması anormal olurdu'' karşılığını verdi.