kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eºi Mukadder Özden tekerlekli sandalyeyle geldi.

Oğlundan ilanla sesleniş: Namusluları dinlemedin

Banker Kastelli'nin cenazesinin kaldırıldığı gün üvey oğlu ilanla seslendi: Tefe ve tefeciler, servet avcısı, evli erkeklerden menfaat sağlamayı iş edinmiş kişiler yüzünden kendine kıydın..
Ofisinde intihar eden ve "Banker Kastelli" adıyla bilinen Abidin Cevher Özden dün Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Özden'in üvey oğlu Süleyman Cevher Bahadır ise dün bir gazeteye verdiği ilanla, üvey babasına son kez seslendi. İlanda üzüntüsünün ölümden dolayı değil, sonrasında babasının hakkında iyi veya kötü en ufak bilgisi olan, olmayan birçok kişinin "ahkam keseceğinden" olduğunu anlatan Bahadır, ilanın devamında şu sözlere yer verdi; "Allah beni ve sizi affetsin. Üzüntüm, isyanım insan kılıklıların bu iki yüzlülüğüne. Ne yaptın isen hep kendi doğruların ile yaptın. Namusluları dinlemedin. Dürüst insanları, bilgiyi hiç dinlemedin. Etrafındaki menfaat yalakalarının lafına itibar ettin. Alçakları, etrafındaki hırsızları, haysiyetsizleri tanıyamadın. Tefe ve tefeciler, 'servet avcısı, evli erkeklerden menfaat sağlamayı kendine iş edinmiş' kişiler yüzünden kendine kıydın. Böyle bitmemeliydi. Üzgünüm onlar gene yaşayacak, ahkam kesecek ve gene işlerine devam edecekler. Üzgünüm. Her şeye rağmen hakkım sonuna kadar helal olsun..."

"ONU HERKES BİLİYOR"
Bahadır, üvey babasının son yolculuğuna uğurlandığı cenazede, ilanında yer verdiği, "Servet avcısı erkeklerden menfaat sağlamayı kendine iş edinmiş kişiler" sözleriyle ilgili olarak, "Bu kişiyi herkes biliyor. Basından birçok kişi bu dediklerimin anlamını biliyor. O zaman Abidin Cevher Özden yaşıyordu. Ancak hiçbiri gündeme gelmedi" diye konuştu. Özden'i dün Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde dostları yalnız bıraktı. Yaklaşık 100 kişi katıldığı cenaze töreninde Erdoğan Demirören, Faruk Süren, Yılmaz Ulusoy, Erol Aksoy ve Kaya Çilingiroğlu hazır bulundu. Eşinin intiharı uzun süre saklanan Mukadder Özden ise cenazeye tekerlekli sandalyeyle getirilirken, bir ambulans da hazır bulunduruldu.

"MERT BİR İNSANDI"
İşadamı Erdoğan Demirören, "mert bir insan" olarak tanımladığı Özden ile en son 2 ay önce görüştüklerini kaydederek, "Bana bir mektup bıraktığı yolundaki açıklamalar doğru değil. Ailesini bana emanet ettiği yolunda bir durum söz konusu değil. Maddi sıkıntısı olduğunu medyadan öğrendim" dedi. Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na getirilen Özden'in cenazesi, 1982 yılında ölen üvey oğlu Hakan Bahadır'ın da mezarının bulunduğu "Özden - Bahadır Aileleri özel kabristanına" defnedildi.

Ali BALCI-Mustafa KAYA -Ercan SARIKAYA-Serdar CANİPEK/SABAH
Haberin fotoğrafları