kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
B.H.’nin son test sonucu ‘negatif’ çıktı.

Hatalı AIDS testi intihar ettirecekti

Recep AKTEPE - ANTALYA
Antalya'da Eliza testine göre HIV virüsü taşıdığı söylenen 22 yaşındaki üniversiteliye, yanlış sonuç verildiği ortaya çıktı. "İntihar edecektim" diyen genç, davaya hazırlanıyor..
Atalya'da 22 yaşındaki üniversite öğrencisi B.H.'ye kan vermek için gittiği Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan Eliza testi sonucunda AIDS teşhisi konuldu. Büyük şok yaşayan ve intiharı bile düşünen genç, ikinci test için Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü'ne gitti. Buradaki test sonuçları ise negatif çıktı. Elinde bir negatif bir de pozitif sonuç bulunan öğrenci, bu kez DNA testi istedi. Ankara'ya gönderilen kan örneklerinde de HIV virüsü taşımadığı ortaya çıkan genç rahat bir nefes aldı, ancak kendisini strese sokan AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne de dava açmaya karar verdi. B.H., "Üniversite 'AIDS'sin' deyip elime tutuşturduğu evrakla sokağa saldı. O anda ilk aklıma gelen intihardı. Ne olduysa bu kararımdan vazgeçtim. 4 gün hep ölümü düşünmüştüm. Kız arkadaşımdan ayrıldım, ailemden ve arkadaşlarımdan koptum. Bir ay sonraki raporda sonuç 'negatif' çıktı. Fakat bir ay bana bir asır gibi geldi. Bir doktorun çok saçma bir davranışı yüzünden ölecektim" dedi.

BİR KİŞİ İNTİHAR ETMİŞTİ
Yozgat Çandır'da, Ali Orhan Bulucu adlı genç, Çandır Devlet Hastanesi'nde yaptırdığı HIV testinin sonucunun pozitif çıktığını öğrenmesinin ardından intihar etmişti. Daha sonra Bulucu'dan alınan kanla yapılan tetkikte sonuç 'negatif' çıkmıştı.
Haberin fotoğrafları