kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Pratik olarak mümkün değil'

ANKARA
Yasa dışı dinlemeyi engellemenin yolunun olmadığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP lideri Baykal'ın "70 milyon dinleniyor" iddiasına "Bu pratik olarak mümkün değil. Bir gündeki konuşmaların dinlenmesi için 2 milyon kişinin iki gün çalışması lazım" yanıtı verdi. Meclis Genel Kurulu'nda telekulak tartışmaları konusunda konuşan ve dinlemenin işleyişi ile ilgili şemayı kürsüde milletvekillerine gösteren Yıldırım, yasa dışı dinleme olup olmadığını tespit etmenin teknik olarak mümkün olduğunu, engellemenin ise mümkün olmadığını ifade etti. Yıldırım, "Bunun yolu konuşmamaktır. Bunu yapmanın da imkânı yok" dedi.

BAYKAL'A YANIT
Bakan Yıldırım, Baykal'ın "70 milyon dinleniyor" iddiasına yanıt verirken de bir günde 185 milyon konuşma olduğunu, bunun 240 milyon dakika, 4 milyon saat edeceğini ifade etti. Yıldırım, "4 milyon saatlik konuşmayı tespit etmek istesek 2 milyon insan cumartesi, pazar 8 saat mesai yapması lazım. Kamuda çalışan tüm personeli tahsis etsek ancak bu dinleme mümkün olabilir. Bunu yaptığımızda hiç kimse, hiçbir Allah'ın kulu görüşme yapamaz. Bütün şube ve santraller çalışmaz. 70 milyon dinleniyoruz deniliyor ya, bunun pratiği yok. Yasadışı dinleme, ortam dinlemesi olabilir. 3-5 kişi bir araya geldi. Civarınıza dinleyici yerleştirebilir. Bu şekilde dinlemeler her zaman mümkündür" dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ
Başbakan Erdoğan'da dün Nahçıvan'a giderken "Telekom'un verdiği raporlara inanmadılar, buyurun şimdi Turkcell'de raporunu açıkladı, ne diyecekler? Her yerleri lime lime dökülüyor. Ana muhalefet ne yazık ki, kendi söyleyecekleri hiçbir şey olmayınca bu olumsuzluklarını bu tür konularla şu anda örtbas etmenin gayreti içindeler" dedi.