kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'70 milyon dinleniyor'

ANKARA
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav'ın dinlenmesi ile ilgili "Dışarıdan dinlendi" iddiasında ısrar etti. Telekom ve Turkcell'den, Vakit gazetesi ile Sav'ın cep telefonu arasında 44 dakika görüşme yapıldığına ilişkin belgenin savcılığa ulaştığı saatlerde partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, "Dinleme yapılan kurumda cemaat kadrolaşması var" dedi. "Başbakan hesap vermeye hazırlansın" diyen Baykal, şu mesajları verdi:

* Önder Sav'ın konuşması satır satır yayımlandı. Şu anda konu yargıya intikal etti. Biz Meclis araştırması yaptırtacağız. Biz telefonun açık kaldığı iddiasına kuşkuyla bakıyoruz. 10'da konuşma başlıyor. 10.03'te telefon çalıyor ve 44 dakika kaydediliyor. Bu tablo incelenecek.

* 70 milyona yönelik bir düzenin olduğu ortaya çıktı. TİB'de (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) 5000 kişinin dinleme işinde olduğu anlaşıldı. 5 bin kişinin dinlediği bir muazzam dinleme sisteminin Başbakan'ın kontrolünde olduğu ortaya çıkmıştır. Dinleme yapılan kurumda cemaat kadrolaşması var. Başbakan bu işin başına cemaatten birini getiriyor. Koca Türkiye bir cemaate teslim edilebilir mi?

* Başbakan da kendi hesabını vermek durumundadır. Başbakan'ın yaptıklarını kamuoyuna yansıyanların ötesinde biliyorum. Hesabın sorulacağını da biliyorum. Başbakan altından kalkamayacağı pek çok hesabın kendisine sorulacağını da bilsin.