kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP de "Telekulak" iddialarına Meclis Araştırma Önergesi verdi

Yeni Haber
AKP'den sonra, MHP de dinleme iddialarıyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi verdi. TBMM Genel Kurulu'nda AKP'nin verdiği ve CHP'nin desteklediği "telefon dinlemeleriyle" ilgili Meclis araştırma önergesi de ele alınıyor.

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, TBMM Başkanlığı'na sundukları önerge isteminde, "Son günlerde bazı kişi ve kuruluşlar hakkında, "Dinlenme', "İzlenme' ve "Dosya oluşturma' yapıldığı iddiaları basında ağırlıklı olarak yer almaktadır. Güvenlik güçlerinin yanında bazı merkezlerin, kişilerin bazı ileri teknik cihazlar kullanarak çok yaygın "telefon dinlemesi' yapıldığı yönünde kuşkular artmaktadır" denildi.

Araştırma önergesi isteminde şu görüşlere yer verildi:

"Anayasa özel hayatın gizliliği, aile hayatına saygı, haberleşme hürriyeti gibi temel hak ve özgürlükleri teminat altına almıştır. Suçla mücadele yapılırken, dinlenme ve takip yapılması yöntemleri ve şekli yasalarımızda tanımlanmaktadır. Buna rağmen, bazı uygulamalarla hukuk istismar edilerek vatandaşımızın üzerinde yasa dışı tahakküm ve baskı yaratılmak istendiği kuşkuları artmıştır. Bu konuda alınması gereken yasal tedbirleri araştırmak TBMM'nin görevidir."