kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çömez Meclis gündeminde

Yeni Haber
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, AKP'den ihraç edilen Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez'in, 4 ay önce müracaat ettiği halde İstanbul Vakıf Gureba Hastanesi'ndeki görevine iade edilmemesinin nedenini sordu.

CHP'li İnce, AKP eski Balıkesir Miletvekili Turan Çömez'in daha önce çalıştığı İstanbul Vakıf Gureba Hastanesi'ndeki görevine dönememesini Meclis gündemine taşıdı. İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde, şu sorulara yer verdi.

"-22. Yasama Dönemi'nde TBMM'nde bulunan hekim milletvekillerinden 22 Temmuz seçimleri sonrasında seçilemeyenlerden halen aktif olarak memuriyete dönenler kimlerdir?

-Bu kişiler Milletvekili olmadan önce hangi kurumlarda hangi görevleri ifa etmekteydi? Milletvekilliği görevleri sona erdikten sonra hangi görevlere atanmışlardır?

-22.Dönem Balıkesir Milletvekili olarak görev yapan Op. Dr. Turhan Çömez, İstanbul Vakıf Gureba Hastanesindeki görevine dönmek için müracaat etmiş midir?

-Op. Dr. Turhan Çömez, diğer eski milletvekilleri gibi görevine neden başlatılmamıştır? Kendisi Hükümetin bazı icraatlarına muhalefet etmesi nedeniyle mi görevine başlatılmamıştır?

-Seçilemeyen ya da aday olmayan milletvekillerinin milletvekili olmadan önceki görevlerine veya başka bir kamu görevine dönmelerinde esas olan kriterler nedir? Hükümete yönelik eleştirilerde bulunmak eski bir milletvekili için kamu görevine dönmenin önünde engel midir? Hükümetiniz tarafından yapılan uygulamalarda görülen bu tavır, siyasi ahlak ve demokratik teamüllerle bağdaşmaktamıdır?"

(ANKA)