kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP: Dinlemeye karşı en iyi emniyet az konuşmak

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, telekulak iddialarını değerlendirdi. Dinlemenin çok eskiden beri devam ettiğini kaydeden Bahçeli, "biz tedbirimizi alıyoruz en iyi emniyet en az konuşmak" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin telekulak iddiaları konusundaki sorularını yanıtladı. Dinleme iddialarıyla ilgili araştırma komisyonunun hemen oluşturulması gerektiğine işaret eden Bahçeli,konunun insan hakları, demokrasi, kişinin özel hakları açısından çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Meclis'in bu konunun üzerinde çok ciddi ve kararlı bir şekilde durması gerektiğine işaret eden Bahçeli, "Bu manada da hem CHP hem MHP muhalefet olarak, iktidar da iktidar partisi olarak meclis araştırması önergesi vermişlerdir. Bu hafta içinde özellikle meclis araştırma komisyonu hemen oluşturulmalı ve çalışmaya başlamalıdır. Bu konu üzerinde çok ciddi durmak gerekmektedir" diye konuştu.

Geçmiş dönem iktidarlarda da buna benzer dinleme olaylarıyla karşılaşıldığını kaydeden Bahçeli, "Türkiye'de bu bir gerçek olarak görülmektedir. Hal böyle olunca bunun üzerine bundan sonra gitmek lazım. Bunu şu partiyle, bu partiyle ilişkilendirmek, bir partinin kapatılmasıyla ilişkilendirmek de doğru değildir. Parti kapatılsa da kapatılmasa da kapatılma davası yeni açıldı ama dinleme çok eskiden beri devam ediyor, öyle gözüküyor. Buna karşılık da iyi tedbirler almak lazım. Biz kendi tedbirimizi alıyoruz. Bu gibi konularda en iyi emniyet en az konuşmaktır" dedi.

(ANKA)