kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"70 milyonun dinlendiği iddiası iftiradır"

CHA
Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "70 milyon dinleniyor" şeklindeki iddiasına karşı, "Böyle bir iftira, toplumu korkutucu ifade. Böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi. Bakan Atalay, herkesin dinlenmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek vatandaşlara, "Özgürce yaşayın, hiç öyle yazıldığı, söylendiği gibi değil. Türkiye'de dinlemelerin hepsi mahkeme kararıyla, hukuk süreci içinde cereyan etmektedir" diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarının araştırılmasını öngören araştırma önergesinin görüşmeleri sırasında söz alan Beşir Atalay, iddianın araştırılmasından kaçmadıklarını belirterek, "Gelin bu vesileyle bütün sistemi gözden geçirelim" dedi.

Araştırma Komisyonu kurulmasını desteklediklerini belirterek, kurulacak Komisyona her türlü desteği vereceklerini dile getiren Bakan Atalay, "Gelin bu vesileyle, bu komisyon, Türkiye'deki yasal durumu, bütün mevzuatı ve uygulamayı ele alsın. Sadece bu olayla sınırlı kalmasın. Sürekli geçmişe yönelik tartışmaları gündeme getirmek yerine, başta Genel Sekreter ile ilgili konu olmak üzere, bundan sonrasına dönük de değerlendirmeler yapsın, teklifler getirsin, Hükümete ve kurumlara tavsiyelerde bulunsun, Meclise yeni yasal düzenlemeler için tavsiyede bulunsun" dedi.

Beşir Atalay, Önder Sav'ın dinlendiği iddialarıyla ilgili idari soruşturmanın ve Cumhuriyet savcılığının soruşturmasının devam ettiğini belirterek, Meclis'te araştırma komisyonu kurulması halinde de hükümet ve bakanlık olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını bildirdi. Dinleme iddiaları konusunda ön yargılı tutumun bırakılmasını istediklerini, bu durumun herkesi dinlenme korkusuna sevkettiğini vurgulayan Beşir Atalay, iddiaların iktidarı yıpratma amaçlı olduğunu kaydetti. Bakan Atalay, şöyle konuştu:

"Topluma çağrıda bulunuyorum; özgürce yaşayın, hiç öyle yazıldığı, söylendiği gibi değil. Türkiye'de dinlemelerin hepsi mahkeme kararıyla, hukuk süreci içinde cereyan etmektedir. Çetelerle, terörle, organize suçlarla ilgisi olmayan hiç kimse için böyle bir endişe söz konusu değildir. Daha bugün ana muhalefet partisi genel başkanı söylüyor; 70 milyon dinleniyormuş. Böyle bir iftira, toplumu korkutucu ifade olamaz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Dinleme yargı kararıyla olur. Güven ve kontrol içinde olur. Bilgi isteyin bilgi verelim, vatandaşı böyle korku endişe içinde yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Devletin görevi vatandaşı korkusuz yaşatmak ama birileri körüklüyor. Ancak çok tehlikeli ve yanlış bir enstrüman kullanıyorsunuz. Ülkemize vatandaşımıza bunu yapmayalım. Bu iftira kampanyasını bırakın, ortalık çok kirlendi. Gelin bu komisyonu kuralım ve ortalığı temizleyelim. Gelin hep birlikte, işte hodri meydan."