kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Turiste tecavüze ağır ceza

AA
Yeni Haber
Van'ın Muradiye ilçesinde İsviçreli kadın turiste tecavüz ettikleri gerekçesiyle Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 6 sanık, 20 ile 47 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Muradiye ilçesinde, 31 Mayıs 2006 tarihinde İsviçre asıllı Maja Maria Wüthrich ile erkek arkadaşı Johannes Martin'e yönelik, ''nitelikli yağma, silah tehdidiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırı ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet'' suçlarını işledikleri gerekçesiyle tutuklanan S.K, R.T, C.D, N.S, H.S. ve H.Y'nin Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi.

Davanın bugünkü duruşmasında, Erciş ve Bitlis kapalı cezaevlerinde tutuklu sanıklar hazır bulundu.

Müştekiler Wüthrich ve Martin ile avukatlarının katılmadığı duruşmaya, Ramazan Doğan başkanlık etti.

Mahkeme heyeti, üye hakimler Yeşim Arat Uşkun ve Ayşe Didem Özdemir Akça ile savcı Selim Cüre'den oluştu.

Duruşmada, mahkeme heyeti, Van barosu tarafından tayin edilen sanık avukatlarına son savunmalarını yapmak için söz hakkı verdi.

Avukatların ayrı ayrı savunma yapmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı Cüre'nin esas hakkındaki görüşünü bildirdiği duruşmada, mahkeme heyeti, sanıklardan C.D'nin ''nitelikli yağma, silah tehdidiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırı ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçlarını işlediği gerekçesiyle 47 yıl 1 ay, S.K'nin 46 yıl 5 ay 15 gün, R.T'nin 45 yıl 10 ay, N.S'nin 30 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, olayın tek kadın sanığı H.Y. ile diğer sanık H.S'yi de ''nitelikli yağma'' suçundan 20'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Duruşmadan sonra yoğun güvenlik önlemi altında adliyeden çıkarılan sanıklar, Bitlis ve Erciş kapalı cezaevlerine gönderildi.

İsviçre asıllı Maja Maria Wüthrich, erkek arkadaşı Johannes Martin ile 31 Mayıs 2006'da bisikletle Van'dan Doğubayazıt'a gitmek için Muradiye ilçesi Şeytan Köprüsü mevkisinde kamp yaptığı sırada biri kadın 5 kişinin saldırısına uğramış, erkek arkadaşı Martin'i darbederek ellerini bağlayan saldırganlar, Wüthrich'e tecavüz etmişti.