kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Olmert ve Abbas Kudüs'te görüştü

AA
Yeni Haber
İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Olmert'in bu gece gideceği ABD ziyareti öncesi, Kudüs'te görüştüler.

Olmert'in Kudüs'teki ikametgahında yapılan ve 1 saat süren görüşmede, Abbas'ın, İsrail'de Olmert hakkında açılan soruşturma nedeniyle gelişen siyasi krize rağmen, geçen kasım ayında ABD'de Annapolis'de başlayan sürecin daha ileriye götürülmesi yönündeki talebini dile getirdiği belirtiliyor.

Olmert'in ise görüşmede, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerindeki genişleme faaliyetlerini protesto için, Filistin Başbakanı Selam Feyyad tarafından Avrupa Birliği ülkelerine yazılan ve yerleşim faaliyetleriyle ilgili politikası nedeniyle AB ülkelerinden İsrail'le ilişkilerine mesafe koymasını isteyen mektubunu protesto ettiği belirtildi.

Toplantıya, iki taraf arasındaki görüşmeci heyetlerin başkanları olan İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni ile Filistin Yönetimi tarafından Ahmed Kurey de katıldı.

İsrail hükümet kaynaklarına göre, Olmert'in ABD ziyaretiyle bugün ikilinin bir araya gelmesi arasında bir bağlantı bulunmuyor. Yine de Olmert'in, ABD Başkanı George Bush'a iletmeyi öngördüğü barışla ilgili mevcut çerçeveyi Abbas'a da sunmak amacıyla toplantının yapılmasını istediği yönünde değişik kaynaklı haberler de bulunuyor.

Öte yandan Olmert ile Abbas'ın buluştuğu saatlerde, İsrail Parlamentosunun Ulusal Birlik-Ulusal Dinci Parti ittifakı milletvekillerinden Effie Eytam'ın öncülüğünde bir grup sağ eylemci, Olmert'in rezidansı dışında toplantıyı protesto etti. Ellerinde İsrail bayrakları taşıyan protestocular, "Olmert Kudüs'ü bölemez", "Yolsuzlukla suçlanan birinin buna yetkisi yok" sloganları attı.