kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Sınav+küresel ısınma ekonomisini yarattı

Birkaç yıldır kırtasiye mağazalarında görüyordum, " sınav kalemleri "ni. Üzerinde kocaman puntolarla yazıyor sınav kalemi diye. İnsan durmaksızın test çözen çocukları düşündüğünde, kalemi de pek sevimli bulamıyor doğrusu. Bu kalemler şöyle pazarlanıyor; "Her sınava gerekli! ÖSS, OKS, ÜDS, AİO. Sınavdaki cevap kutucuklarını 2B kalın ve yassı özel uç ile tek seferde kapatır. Zaman kaybını önler. Özel silgili kalem, yedek 6 adet uç ve silgi hepsi bir arada. Fiyatı 3.90 YTL"
Kalem tamam da bu yıl posta kutuma ilginç başka bir sınav çocuğu ürününün duyurusu daha düştü. Bireysel klima Stop Fever, sınavlarda öğrencileri serinletecekmiş. ÖSS, OKS ve SBS'nin hava sıcaklığındaki yoğun artışa denk gelmesinin öğrencileri zorlayacağı belirtilen duyuruda, şöyle deniyor: "Sınav stresi ile birleşen sıcaklarda bayılanlar, aşırı terleme sonucu su kaybına uğrayanların yaşadığı rahatsızlıklar, alışıldık görüntüler arasına girdi. Doğal soğutucu bant Stop Fever, aşırı heyecandan ya da aşırı sıcak havalarda yükselen vücut ısısı ile mücadele etmeye olanak sağlıyor. Bantlar, alına ya da enseye yapıştırılıyor, etkisi 8 saat sürüyor."
Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü ekonomilerine alıştık, şimdi heyecanla Sınav Ekonomisi'nin ürünlerini bekliyorum ben.