kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Yeme-içme rekabeti, Eminönü Karaköy hattında yaşanacak

En çok Eminönü'ne, Karaköy'e, Galata'ya gitmek için artık daha çok nedenim var diye seviniyorum. Eminönü'nde 39 yıldır Hamdi var, et lokantası. Hamdi 500 bin YTL harcadı ve yan binada kahvaltı mekanını da açtı.
Türkiye'nin dört bir yanından peynirler, pastırmalar, Urfa'nın tereyağı, güneyin katmeri servis edilecek. Hem de sabah 07.00'den itibaren. Kahvaltı restoranı akşam da İtalyan Restoranı'na dönüşecek. Yılların kebapçısı Hamdi Arpacı, 14 çeşit pizza, 14 çeşit salata, 14 çeşit de makarna servis edecek. Sabahları katmer verecek ya, en çok onu anlatıyor heyecanla. Ve fast food'a çatıyor, "Amerikan yemeği şişmanlatır, bizim katmer şişmanlatmaz" diyor. Ayrıca Hamdi Bey, Malatya Kuruyemişçisi, Pelit Çikolataları ve Krukahveci Mehmet Efendi'nin de standlarını açarak Türkiye'nin markalarına destek vermiş.

Galata'da 80 yöresel tat
Galata'ya ne demeli? Orada da yeni bir lezzet mekanı açıldı.
Kiva Han. Yaklaşık 80 farklı yöresel tarifle Anadolu lezzetlerini yaşatan Kiva Han'ı, Boğaz'da ünlenen Lacivert Restoran'ın sahipleri Önder, Hüsran ve Payraz Köse Ailesi açmış. Anadolu Halk Yemekleri Derneği Başkanı Adnan Şahin'in de desteği var projede. Mönü'de neler mi var? Belki de çoğunuzun hiç bilmediği şeyler: Kahramanmaraş Yılan Otu Çorbası, Çarpan Çorbası, Erzurum Ayran Aşı, Bafra Usulü Çullama, Çalma Pekmezli Tokat Tavuğu, Tarsus'tan Kaya Koruğu, Antakya'dan Maş Piyazı. Kiva Han'da pazar günleri de kahvaltı var.