kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LANG SMAÇ ŞOV YAPTI... Kris Lang dün ilk yarıda tam 21 sayı atarken bunların 16’sını, yani 8 basketi smaçlarla buldu. F.Bahçe ancak Ömer Aşık’ın oyuna girmesi ile Lang’i durdurdu. Ancak bu sefer de Dudley sahneye çıktı ve savunmayı bozdu.

İnatçı Telekom

VOLKAN ÜSTÜNYILDIZ
F.Bahçe Ülker karşısında ilk yarı Lang'e tam 21 sayı attıran El Amin, Tutku'suz Türk Telekom'u final serisinde ilk galibiyetine taşıdı. Serinin dördüncü maçı yarın yine Ankara'da oynanacak..
Bir fikra: Kris Lang okyanusun ortasındaki bir sandaldan topu denize atar. Cevap: Tabii ki El Amin kucağına alırsa.... Fenerbahçe Ülker Antrenörü Tanjevic'in, El Amin saplantısı yüzünden Türk Telekom ilk yarıda işte bu Lang ile tam 21 sayı buldu ki, bunlardan 16'sı slam dunk'tı. İlk yarıda 51 sayıya ulaşan Başkent ekibi, 41'de kalan rakibinin dış atışlardaki başarısızlığını iyi değerlendirip, maçı 87-75 kazandı ve final serisini 1-2'ye getirdi. Cezalı Tutku'dan yoksun Telekom'a karşı F.Bahçe kısalarda büyük avantaja sahipti. Üstelik Dudley de daha ikinci dakikada iki faul almış ve çıkmıştı. Kısaca bütün şartlar F.Bahçe lehineydi. Ama burada sahneye Tanjevic çıktı. Sırp hoca, uzunlarını sürekli El Amin'e sıkıştırmalara ve yardımlara gönderip, ikili oyunlardan Lang'in 20 dakikada tam 21 sayı atmasına (Herhalde kariyet rekorudur) göz yumdu. Kendisini tutan uzun da El Amin'den zamanında geri dönemediği için Lang peynir ekmek yer gibi smaç yaptı. Telekom ise aynı şartlarda Lang'i sürekli pota altında tutup, hem ikili oyunlara karşı bir önlem aldı hem de kolay sayı yemedi. F.Bahçe üçlükleri kaçırınca bu plan işledi. İlk yarıyı 51-41 önde tamamlayan Telekom'da El Amin 17 sayı, 6 asistle maça damga vurdu.

FENER EŞİTLİĞİ BULDU AMA
İkinci yarıda Dudley de katkı verince Telekom sürekli farkı 5'in üstünde tuttu ve son bölüme de 70-63 önde girdi. Ömer-Semih ikilisi ile F.Bahçe iki pota altını da kontrol etti ve 34.24'te 73-73'ü buldu. Birer basketten sonra White'ın 2 top kaybı, Kinsey'nin de bir boş şutuna Telekom 6-0'lık seri ile karşılık verıp, maçı 87-85 kazandı. Lang, Tanjevic'in son tercihi Ömer Aşık karşısında 4'te kaldı. Ömer 16 sayı, 10 ribaund ve tam 6 blok üretirken, 5 top kaybı performansını gölgeledi. NOT: El Amin'in maç boyu el kol hareketlerini sineye çeken hakemlerin son saniyelerde Solomon'a çaldıkları teknik faul Nedim Karakaş'a mesaj mıydı acaba?