kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rumeli Hisarı'na alıcı çıkmadı

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
İstanbul'un en ünlü konser mekanı Rumeli Hisarı'na eski ilgi kalmadı. 1.2 milyon YTL bedelle dört aylığına ihaleye çıkan Rumeli Hisarı'na zarar etme korkusuyla talep gelmedi. Mekan artık gecelik olarak kiralanıyor..
Bir dönem Türkiye'nin en ünlü yıldızlarının konser vermek için yarıştığı Rumeli Hisarı eski günlerini arıyor. Hisarlar Müze Müdürlüğü'ne bağlı olan Hisar, önümüzdeki dört aylık konser dönemi için ihaleye çıktı. 1.2 milyon lira muammen bedelli ihaleye zarar etme korkusu nedeniyle organizatörler ilgi göstermedi. Sezonluk alıcı çıkmayan Rumeli Hisarı bunun üzerine gecelik olarak kiraya verilmeye başlandı.

GÖSTERİ ERTELENDİ!
Ancak gecelik kiralama da organizatörlere ek sahne kurulumu masrafı getirdi. Bir gece için bile olsa kendi sahnelerini kurup daha sonra kaldırmak zorunda olan organizatörler Rumeli Hisarı'ndan uzak durmaya başladı. Öyle ki, gösterileriyle büyük ilgi gören 'Mahşer-i Cümbüş'ün 29 Mayıs akşamı yapacağı gösteri sahne kurulumu yetişmediği için 14 Haziran'a ertelendi.

BEDAVA KONSERLER VAR
Organizatörlerin yüksek kiralardan korkmasının bir nedeni de son yıllarda birçok konserden zarar edilmesi... Geçmiş yıllarda olduğu gibi biletli konsere giden seyirci sayısının azalması da organizatörleri korkutuyor. Anadolu ve İstanbul'da belediyelerin ve üniversitelerin konser organizasyonuna yönelerek, bunları ücretsiz düzenlemesi biletli konserlerin en büyük düşmanı oldu. Son dönemde hemen hemen her üniversite yüzlerce ünlü şarkıcıyı seyirciyle ücretsiz olarak buluşturuyor. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler nedeniyle belediyeler de bu yaz ücretsiz halk konserlerine ağırlık veriyor. Bu arada gecelik konser mekanı kiralama fiyatlarında bin 800 kişi kapasiteli Hisar ile 18 bin kişilik Kuruçeşme Arena'nınki 15 bin YTL olarak belirlendi.

EN PAHALISI AÇIKHAVA
İstanbul'un yaz konseri mekanları arasında gecelik kirası en yüksek olan ise 30 bin YTL ile Açıkhava Tiyatrosu oldu. Kongre Vadisi inşaatı nedeniyle önündeki yolun kısmen kullanılabilecek olması ve ana kapıların kapatılması organizatörleri oradan da uzak tuttu. Açıkhava'ya yandan iki yeni giriş kapısı açıldı.
Haberin fotoğrafları