kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sepp Blatter

Yabancı serbestliği bitti!

FIFA, 2012'den itibaren '6+5' olarak bilinen yabancı sınırlamasının uygulanmasına karar verdi. Kurala göre 2012- 2013 sezonundan itibaren her kulüp sahada 6 yerli futbolcu ile mücadele edecek..
FIFA, dün tarihi bir karara imza attı. Sidney'de toplanan kongre 2012'den itiraben '6+5' olarak bilinen yabancı sınırlamasının uygulanmasına karar verdi. Kurala göre 2012- 2013 sezonundan itibaren her kulüp sahada 6 yerli futbolcu ile mücadele edecek. FIFA Başkanı Sepp Blatter tarafından milli takımları korumak amacıyla önerilen 6+5 kuralı, FIFA kongresinden de onay aldı. Sidney'de yapılan oylamada 155 kabul oyuna karşılık sadece 5 ret çıktı. Avrupa Birliği'nin 'kesinlikle kabul edilemez' olarak adlandırdığı yeni uygulamaya kademeli olarak 2010'da '4+7' ile başlanacak; bir sezon sonra yerli oyuncu sayısı 5'e, 2012-2013'ten itibaren de 6'ya çıkartılacak.

AVRUPA BİRLİĞİ UYARMIŞTI
FIFA
kongresinin aldığı karara karşın, Avrupa Birliği'nin muhalefeti futbol otoritelerini düşündürüyor. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu'ndan FIFA'ya, uygulamanın işçilerin serbest dolaşım hakkını sağlayan yasaya ters düştüğü uyarısı gelmişti. FIFA Futbol Komitesi Başkanı Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle Avrupa takımlarının ulusal kimliklerini yeniden bulmaları gerektiğini ve birçok takımın yerel oyuncularından yoksun olduğunu ifade etti.